Баба в аптеці: Скоро замість подарка люди начнут один одному на день народження ліки дарити!

Сердита баба Анця пішла в аптеку дідові на таблетки від похмілля.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Заходить, дивиться на ціни.

«Йой! Пак туй такі ціни, што май дешево го похоронити!» – розводить руками.

«А ви підіть у похоронне бюро, подивіться , там які… знову сюди повернетесь, гарантую! Дехто вже так робив!» – відповіла аптекарка.

«Но добре, дайти ми штось май дешевоє!» – попросила стара.

«А що саме вам дати?»

«Не знаю. На ваш вкус!»

«Але ж я не знаю їхні смаки, я ніколи не пробувала….»

«Пак не треба всьо так буквально воспринімати, дівочко. Убери ми просто штось дешевоє!»

«Цей препарат дуже гіркий, попереджую», – простягнула вона через кілька секунд бабі упаковку.

«Не страшно. Я му буду казати, най представляє, што самогонку хлебче, она ще май гурька!»

«А ви молодець! Взагалі сміх – найкращий засіб від усіх захворювань!» – вирішила зробити комплімент бабі Анці аптекарка.

«І не кажи! Особенно при поносі!» – засміялася стара. – А вобще у вас туй такі ціни на лікарства, што скоро замість подарка люди начнут один одному на день народження ліки дарити!»

Подякувала баба, попрощалася і попрямувала додому.

Іде вулицею і роздумує:

«Паскуда стара. Коли встрічались­меся, казав ми, што знає говорити по-українськи, руськи, чеськи та мадярськи. Брехав, бо ні на однуй мові не годен уповісти: «Бульше ми не наливайте!» Виходит, што лем єден язик знає: брехацький… Упувілабим прямим текстом, айбо далам си рано слово нині не матюкатися. Вчора п’яний розобрався догола, зав’язав за горлишко бутилки з-пуд паленки, завадив си на пояс, як юбку, і начав передомнов гузицьов крутити. Як зазвідалам го, што чинит, казав, што восточний танець ми танцює, обим на нього не гойкала. А кой поінтересоваламся, чого ся нальогав, казав, што ун лем пудеци… уд глист упив. Та де в нього оти глисти заспиртовані находяться: у гузиці чи у мозгах? А вобще-то яка разниця… і там, і там у нього лем гуно. А може ото не глисти, а гади цілі, што ун їх так часто спіртує?  Но не біда… я їх із нього всі поуганяю… качулков!»

Повний текст читайте тільки у газеті  «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net