Троє чоловіків протягом кількох годин ґвалтували 26-річну жінку, а один із них по-звірячому вбив її

Нещасна померла у страшних муках, а вбивця заявив на суді, що зняв повію за 100 гривень

Страшне вбивство сталося у Чопі кілька років тому. Однак суд крапку у цій справі поставив лише нещодавно, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Троє чоловіків (страшому – 47, молодшому – 34 роки) протягом кількох годин ґвалтували молоду  26-річну жінку. Як розповіли тоді поліцейські, власне з молодицею в Ужгороді  позна­йомився мешканець села Холмок, що на Ужгородщині. Він запропонував їй поїхати в Чоп відпочити. Утім, за офіційною версією, яку можна знайти в Єдиному державному реєстрі судових рішень, йдеться про те, що вони домовилися про секс. Зійшлися на ціні – 100 гривень за надання інтимних послуг.

При цьому чоловік, який тричі відсидів за ґратами, у тому числі й за вбивство рідної матері, запросив із собою ще двох друзів. Зателефонував їм і сказав, що можуть долучитися до інтимних утіх.

Миколи (з етичних міркувань імена замінені) у селі боялися всі. За словами місцевих, він нерідко бігав вулицею з ножем і кричав, що всіх поріже. Коли його випустили з в’язниці, люди тремтіли від переляку.

Тож із Оксаною до Чопа того дня чоловік поїхав на маршрутці. Було близько 17 години. Вони пішли у парк, де до них приєдналися Іван та Андрій. Хлопці прихопили з собою алкоголь. Спочатку пили і розмовляли. Коли стемніло, десь о 21 годині, почали почергово вступати з жін­­­кою у статевий зв’язок. Їхня оргія тривала десь до 23. На той час усі були п’яними. Іван з Андрієм пішли собі додому, а Микола залишався з Оксаною. Вона лежала голою на траві. Чоловік наказав їй встати. Але вона не могла. Тоді він почав її бити. Лупцював руками і ногами в різні частини тіла. А потім йому спало на думку взяти гілку і встромити її  в нещасну. Пхав силою, розумів, що завдає жінці невимовного болю. Але це його не спиняло. Зробив так ще декілька разів. Бідолашна померла у страшних муках від розриву внутрішніх органів та крововтрати.

Вранці знайшов у парку голу жінку місцевий мешканець. Чоловік гуляв із собакою і побачив труп. Він викликав правоохоронців, які невдовзі вийшли на сліди вбивці.

Свою провину Микола заперечував і лише згодом погодився її визнати. Ось що він розповів на суді:

«Повертаючись додому  в Чоп, приблизно о 13 год, біля кіоску у с. Холмок Ужгородського району я  познайомився з жінкою, яка перебувала в стані алкогольного сп`яніння. Вона запропонувала мені надати сексуальні послуги за гроші. Я зателефонував своєму знайомому  та повідомив, що знайшов жінку, яка за грошову винагороду згідна задовольнити нас. Він сказав, аби ми їхали в Чоп. Ми приїхали десь о 17 годині та ппрямували у місцевий парк. Там до нас приєдналися Іван та Андрій. Вони принесли з собою алкоголь. Ми разом розпивали спиртне, а з 21 до 23 години вступали з жінкою у статевий зв’язок. Після цього мої знайомі пішли додому. Я залишився з Оксаною. Вона була сильно п’яною і оголена лежала посеред трави. Я сказав їй, щоб вставала та одягалася, але вона не реагувала, лише почала на мою адресу говорити образливі слова. Це мене засмутило і розізлило, тож я декілька разів вдарив її руками і ногами по різним частинам тіла, а потім взяв із землі гілку, що впала з дерева та різким рухом ввів її у статевий орган жінки, здійснивши 2-3 рухи. Відтак викинув гілку і вдарив Оксану ще пару раз», – зазначив він.

Дали свідчення на суді й інші причетні до цієї справи.

Зокрема, Іван зазначив, що того вечора пішов у парк разом із сусідом. Там зустріли Миколу та невідому дівчину, яка гола лежала на землі.

«Микола запропонував переспати з нею. Але я цього не робив, бо вона сказала, що хоче спати, просила її не чіпати. Потім ми з Андрієм пішли додому, а Микола з Оксаною залишилися в парку. Наступного дня я почув, що в парку знайшли мертву жінку», – розповів він.Андрій же повідомив, що Микола телефонував саме йому і розповів, що знаходиться у парку разом із дівчиною з Ужгорода.

«Він запропонував вступити із нею у статевий контакт та просив взяти горілку. Я зайшов додому,  узяв самогонку й подався до Івана, аби покликати його з собою. Казав, що там знайомий із повією і він пропонує долучитись до нього. Іван погодився, і ми разом пішли в парк. Перше, що побачили, це п’яного Миколу і дівчину, що голою лежала на землі. Я почав із нею говорити, але вона була такою п’яною, що нормально відповісти нічого не  могла. Я не хотів із нею сексу, запропонував іншому знайомому, на що він погодився. Ми ж відій­шли попити пива. Коли ж повернулися, хлопець уже від неї відходив. Десь о 22 годині ми пішли додому, а Микола з Оксаною залишився й надалі у парку. Потім через деякий час він зателефонував і сказав, що у нього проблеми, бо убив жінку. Просив допомогти кудись перевезти тіло. Я злякався та сказав, що допомагати не буду. Зранку о 8 год 30 хв мені сказала вже й сестра, що в міському парку вбили жінку», – наголосив він.

Чи правду казали друзі Миколи? Чи справді вони не ґвалтували Оксану? Може все вигадали, аби тільки виправдати себе? У всякому разі, вони її хоча б не позбавляли життя.

Слідчі до розслідування справи долучили ще й службових собак. Лора, Кафа та Джина спеціально навчені запам’ятовувати запахи та шукати сліди. Саме вони й вивели правоохоронців на слід вбивці. Найстрашніше в цій історії те, що Оксана мала трьох дітей, які наразі залишилися сиротами.

Миколі загрожувало 15 років в’язниці, але суд засудив його тільки до восьми. Його друзі вийшли чистими з води і залишились на волі.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net