Хлопець, який жив під мостом, став мільйонером у 21

21-річному Гаррі Сандерсу із Мельбурна було всього 16 років, коли він створив разом із друзями свій перший бізнес-проект StudioHawk. Але йому бракувало досвіду та знань, щоб продовжувати власну справу.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Тож абсолютно несподівано в 17 років Гаррі опинився на вулиці, будучи абсолютно не пристосованим до подібного життя. Він ночував під мостами і харчувався на звалищах. Той день, коли вдавалося попроситися на ніч до когось із знайомих, хлопець вважав вдалим, а голод був його постійним супутником.

Він із жахом згадує свої перші дні в якості бездомного: «Я не знав, що у бездомних є свої території, які вони контролюють. Тому проблеми почалися у мене із самого початку, бо я вештався не там, де треба. Вечорами я заходив в продуктові магазини і питав, чи не залишилися у них якісь недоїдки. Мені рідко відмовляли, тому я не помер від голоду”.

Сандерс багато разів чув історії про те, як стають волоцюгами, але був упевнений, що це ніколи його не торкнеться. Життя на вулиці подарувало йому чудовий урок – і хлопець вирішив відродити свою інтернет-фірму. Він відмовився від усіх зайвих витрат і поступово зібрав потрібну суму. Цих грошей вистачило для реєстрації своєї фірми і оренди невеличкого офісу.

Там він продовжив розпочату колись справу –  займатися просуванням сайтів в пошукових системах. Він дзвонив у кожну фірму, пропонуючи співпрацю. Так йому вдалося залучити перших клієнтів. Через кілька років його компанія StudioHawk стала досить серйозним гравцем на ринку.

В інтерв’ю журналістам Гаррі Сандерс зізнається, що фінансовий успіх не змінив його стилю життя. Він може дозволити собі багато чого, але продовжує жити досить скромно. Обзавівшись власним житлом, він на вітер гроші не кидає.  Єдине, на що він не шкодує грошей – це навчання.

Хлопець пам’ятає ті труднощі, з якими зіткнувся на вулиці, і вважає, що отримав важливий життєвий урок: «Я не був би тим, ким я є зараз, якби не опинився на вулиці. Я завдячую своїм успіхом тому, що колись став бездомним. Без цього я не був би вмотивованим та впевненим у власних силах настільки, щоб досягти успіху».

Сьогодні Гаррі Сандерсу 21 рік, він входить у список наймолодших успішних підприємців не тільки Австралії, але й світу. Його проект зараз оцінюється в півтора мільйона доларів. І хлопець не збирається зупинятися на досягнутому.

zakarpatpost.net