Чому закарпатська баба спить із поліном

Почула баба Анця, що в Україну приїжджав Том Круз, прочитала у газеті «Неділя Закарпатські новини», що той зацікавився Закарпаттям.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Їду я го в Синевир глядати! – вирішила вона. – Там уже голлівудські актори, як думу їздят, там кіна всякі знімают, точно і ун туди мусит ся навідати!»

Почала стара збиратися в дорогу. Дід її питає:

«Ти, Анцьо, куди? На базар у варош їдеш? Купи ми пудеци, так бим упив, што аж у гиртанці ми пересохло!»

«Та який варош, яка паленка! У тебе замість гиртанки труба, як на воду з колодязя. Ти би лем пив, як качур із болота. Майже, мамка тя родила не на постели, а десь у хащі коло потука, бо так хлебтати любиш. І першоє у тя слово не «мама» було, а «пудеци», – розсердилася баба.

«Но не вадься зо мнов вічно. Уповіш ми ліпше, кудись ся собрала», – спробував дізнатися старий, куди баба наряджається.

«У Синевир! Туди Том Круз має приїхати. Хочу закадрити го! Ун може мені удкрити у жизні нові возможності. Представ лише, я їду з ним у Голівуд! Мої фотографії печатають у всіх наших і у всьих американсь­ких газетах! Пишут: «Том Круз із України привюз собі Анцю!» А я там улибаюся! І роблю з ним селфі на телефон! А дале го фотографую в нього дома у будюговах, і даже без будюгову!  Виставляю у Інтернет – і в мене міліони лайку!»

«У тебе, жоно добра, на старості году вобще стріха поїхала! Ти розуму і замолоду не мала, а тепер вобще і остатки пропали. Та нашто міліонерові якусь бабищу стару із закарпатського села, кой у нього три законні молоді файні жони були і і ще хоть 30 любасок, а може й більше!»

«Ага! І ні одна з жун його фамілію не взяла! Мені ся любила лим Ніколь Кідман. А перша якась там Мімі. Як ї кликав? «Мі-мі-мі-мі, пой сюди!» Як мачку якусь… у нас такі імена даже коровам не дают. Не розумію, як го закрутила, майже му мишачок пудсипала і осліп вобще!»

«Анцьо, што ти мелеш! Она була вундеркіндом і школу в 14 году кончила! Про то усі газети писали! А ти туй якісь забобони, якість ворожки приплітаєш»

«У 14 году, кажеш! А я у 12 кончила! І што! Я тоже вундеркінд?»

«Пак ай… айбо ти лем три класи кончила, а она 12… она за гуд по два класи кончала, а ти за два годи – один єлє кончила! У тебе опілки в голові! У тебе же отиць лісорубом був… Та мамку ти неудачно стесав – і получилося хтось середньоє меже дітинов і брєвном… Та што я говорю… пак у тебе й фігура така як у старого товстого стогуднього дуба… а про мозги даже говорити не стоїт!»

«А ти олуху нещасний! – закипіла баба Анця! – Та ти ще мені шось будеш казати! Та май брєвна у постели уд тебе треба! Но чекай-чекай! Ти ще на колінах ня будеш просити, обим тя із собов у Америку забрала!» – психонула вона і вийшла з хати.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу із 1 листопада.

zakarpatpost.net