Затримали за 300 метрів від кордону! 12 в’єтнамців пробиралися в Угорщину в маскувальних накидках та з імітатором слідів диких тварин. ФОТО. ВІДЕО

Учора на Закарпатті військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону завадили групі з 12 мігрантів потрапити в Угорщину.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Отримавши інформацію про рух на околиці населеного пункту Горонглаб невідомих осіб на місце відразу виїхала група реагування. Порушники пробиралися до кордону та були затримані за 300 метрів від нього.

До групи іноземців входило 12 осіб, серед яких 7 чоловіків та 5 жінок. Документів із собою вони не мали, однак назвалися громадянами В’єтнаму. Крім того, на цьому напрямку прикордонники викрили громадянина України, який можливо причетний до спроби переправлення іноземців. Під час затримання 26-річний чоловік перебував у досить збудженому стані та намагався чинити фізичний опір.

Як з’ясувалося, організатори добре готували нелегалів для подорожі. В’єтнамці із собою мали маскувальні накидки, які б дозволяли їм залишатися непоміченими від тепловізорів, спальний мішок, а також у одного з затриманих прикордонники виявили імітатор сліду дикої тварини.

Наразі незаконні мігранти знаходяться в прикордонному підрозділі. На них складено протоколи за ч.2 ст.204-1 КУпАП за спробу порушення кордону та будуть проведені фільтраційно-перевірочні заходи для встановлення всіх обставин їх мандрівки.

А на нашого співвітчизника складено протокол за ст.185-10 КУпАП, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Також на адресу поліції направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення відповідальність за яке передбачене ч. 2 ст. 332 КК України за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, повідомили Закарпаття онлай у прес-службі Мукачівського прикордонного загону.

zakarpatpost.net