Неймовірно! Стало відомо, чи можуть бути люди вічно молодими

Дослідники зі США зуміли з’ясувати причину, з якої люди не можуть зберігати молодість вічно і з часом старіють. Як виявилося, подібний механізм для людини не передбачений самою еволюцією, пише Укрінформ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

Як стверджують автори цього дослідження, генетичні механізми, що перешкоджають біологічному старінню клітин, функціонують тільки до середніх років. До такого висновку фахівці університету Маямі прийшли у результаті масштабного вивчення аналізу активності генів, асоційованих із процесами старіння. Так, було визначено, що ті гени, які протидіють найбільш руйнівним і сильним процесам старіння, по досягненні людиною середнього віку просто перестають бути активними. Це і призводить до інтенсивного старіння організму.

«Білковий комплекс mTOR справляє істотний вплив на розвиток захворювань, пов’язаних із віковими змінами. Саме він може провокувати розвиток цукрового діабету, ожиріння, депресивні розлади і навіть онкологію», – переконані американські фахівці.

За словами вчених, дуже тривала молодість людського організму суперечить принципам еволюції, яка свого часу вирішила піти дещо іншим шляхом розвитку. А значить, без серйозних генетичних змін, які можуть стати реальними у майбутньому, продовжити молодість людини і домогтися збільшення тривалості її життя навряд чи вдасться.

zakarpatpost.net