На Закарпатті судитимуть прикордонника за участь у контрабанді сигарет

У Закарпатській області судитимуть прикордонника, який отримав 1650 євро хабаря за контрабанду сигарет. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

“Скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника одного з відділів прикордонної служби Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди”, – йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що прикордонник, перебуваючи у змові з підлеглими, налагодив механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння в переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів.

Підозрюваний отримав 1650 євро неправомірної вигоди.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід – Відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Закарпатській області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 12 500 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

zakarpatpost.net