Погода у Закарпатті на сьогодні, 7 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде –+7, удень – +13.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076
Сонце в цей день рідко з’являлося із-за хмар. Уночі розпочався дрібний дощ, але він припинився ще до ранку, та цього дня опади вас більше не турбуватимуть.

У Хусті – +8 вночі і  +13 удень. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Удень та ввечері йтиме дощ, який буде поступово посилюватися.

У Воловці – +6 уночі і  +11 вдень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

У Сваляві – +7 уночі і  +12 удень. У Сваляві хмарна погода трималася до самого вечора. Увесь час йшов сильний дощ. У другій половині дня він послабшав і ближче до вечора припинився.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +8, денна – +14.

Сонце в цей день у Тячеві рідко з’являлося із-за хмар. Нічний сильний дощ вранці послабшав і незабаром закінчився. Більше опадів у цей день не передбачається.

У Перечині – нічна температура становитиме – +7, денна – +13.

Протягом усього дня у Перечині тримається хмарна погода. Уночі пройшов дрібний дощ, але він припинився ще до ранку. Друга половина дня пройде без опадів.

У Великому Березному – вночі – +4, удень – +11.

Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Протягом усього дня очікується дощ, який ввечері послабшає.

У Берегові та Виноградові – вночі – +8, удень – +14. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дощ, проте до вечора він повинен послабшати.

У Міжгір’ї – уночі +6, вдень – +12. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Починаючи з середини дня йтиме дощ, який до вечора стане ще сильнішим.

У Рахові – уночі +4, вдень – +10. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

Цього дня вшановується пам’ять святого Арефи і відзначається день ікони Божої Матері “Усіх скорботних радість”. У минулі часи з цього дня дівчата збирались прясти і загадували на судженого. Вночі 6 листопада може випасти перший стійкий сніг. У давнину помітили, якщо грибів вродило мало — зима буде сніжною і суровою.

Народні прикмети на 7 листопада

  1. Якщо зірки на небі тьмяно світяться, день буде холодним і непогожим.
  2. Якщо на деревах багато листя, то зима буде затяжною.
  3. Якщо випало багато снігу, буде хороший урожай злакових.
  4. Якщо вітер завиває, то негода триватиме ще кілька днів.
  5. Вранці туман – до відлиги.
  6. Ворони сидять на нижніх гілках дерев – до сильного вітру.
  7. 7 листопада найчастіше йде сніг або дощ – це природа оплакує покійних.
  8. Не можна їсти хліб, інакше рік буде важким.
  9. Якщо рано вранці встати і помолившись запалити церковну свічку, після чого попросити покійних родичів допомогти порадою, то вирішення проблеми прийде само собою.
  10. У цей день жінкам не можна плакати в подушку. Вважається, що пір’я, якими вона набита, пам’ятають все. Через це неприємності будуть переслідувати даму ще довгий час. Якщо інша людина приляже на цю подушку, то всі нещастя перейдуть на неї.
  11. Якщо після поминок залишиться їжа, то її роздають жебракам і просять їх пом’янути, а крихти зі столу згодовують птахам.
  12. Якщо сирота в цей день звернеться з проханням до покійної матері, то до нього обов’язково прийде допомога.
  13. Сиротам 7 листопада потрібно молитися Богу. Їх молитва буде обов’язково почута.
  14. Якщо в цей день відмовити жебракові або знедоленому в проханні, то можна накликати на себе горе.

zakarpatpost.net