Закарпатський нардеп висунув претензії до Зеленського через Мукачівський аеропорт, який сам роздерибанив

Народний депутат України Віктор Балога висловив незадоволення через відсутність у бюджеті держави на 2020 року коштів на будівництво аеропорту в Мукачево.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці!
  • Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

Віктор Іванович, очевидно, забув, що в червні 2005 року, будучи головою Закарпатської ОДА, проштовхнув через  обласну раду рішення №564 про передачу на баланс Мукачева цілісного майнового комплексу Мукачівського аеродрому «для облаштування цивільного аеродрому з відповідною інфраструктурою». А 11 вересня 2008 року, коли Балога очолював Секретаріат президента Ющенка, Мукачево оформило державний акт на 228 гектарів «для будівництва міжнародного аеропорту». Ділянка оформлена на Мукачівське міське комунальне підприємство, яке називається – «Міжнародний аеропорт Мукачево», пише Трибуна.

Далі майно аеропорту було розбазарене, навіть плити злітної смуги були продані.

Нижче подаємо звернення Віктора Балоги:

На жаль, курс на ізоляцію Закарпаття, розпочатий попередньою владою, продовжується. Іншого пояснення, чому в проекті бюджету на 2020 рік немає жодної копійки на будівництво в нашій області нового аеропорту, просто немає.

Саме тому хотів би звернутись до президента та спитати, про який розвиток туристичного потенціалу Закарпаття можна говорити, якщо киянам чи харків’янам швидше добратися в Іспанію, Австрію чи Італію, аніж в нашу область. То саме стосується жителів Закарпаття – нам легше в Будапешт з’їздити, аніж в Одесу чи Запоріжжя.

Попередня влада зі скрипом, але визнала, що ужгородський аеропорт не має перспективи через своє розташування біля словацького кордону і треба будувати новий. Але потім вони зайнялись «гуперлупами» і вирішили, що ми й так проживемо. Бо у нас одні заробітчани та контрабандисти, яким ані нормальних доріг не треба, ані більше потягів, ані тим більше аеропорту. Ми їх почули та на виборах спільно подякували. Але бачу, що нічого не міняється, до нас продовжуються ставитись, як до придатка.

Пане президент, Закарпаття – це Україна, і ми також маємо право на гроші від держави на розвиток транспортної інфраструктури, яка зробить нас ближче до решти країни та світу.

zakarpatpost.net