Чому за закарпатців їхні проблеми не може вирішити більше ніхто

Як знайти себе? Як реалізувати приховані здібності? Як стати успішним? Як змінити своє ставлення до подій та людей, які нас оточують? Кожен з нас колись задавав собі такі питання і намагався заглянути вглиб себе. Однак далеко не всім вдавалося розібратись зі своїми бажаннями, позбутися страхів та вийти із зони комфорту задля власного ж блага.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

Але що робити, якщо хочеться змін, якщо набридло жити по-старому, а самотужки спрямувати думки в потрібне русло не вдається?

Допомогти в такому випадку може коуч, тобто тренер із саморозвитку. Отже сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» разом з Іриною Стецик ми шукали щастя у всіх його проявах та говорили про лінь, мотивацію і внутрішні резерви кожного з нас.

Свої проблеми людина може вирішити тільки сама

Чи бувають такі клієнти, які приходять і думають, що коуч вирішить їхні проблеми?

Звісно. Клієнт зазвичай думає, що коуч, психолог, лікар вирішить його проблеми. Але він зіштовхується з тим, що ніхто за нього самого  не може зробити необхідні дії. Приходить пацієнт до лікаря і той радить дієту. Але лікар  не може дотримуватися дієти замість пацієнта, це змушений робити сам пацієнт. Приходить людина у тренажерний зал. Але тренер не може накачати прес за клієнта. Так само коуч чи психолог не можуть зробити ту роботу, яку має зробити сама людина. Вони можуть допомогти, підтримати, показати, повернути її увагу в потрібний бік, вірити в неї, що вона впорається… але все ж кожен повинен робити сам необхідні дії. Людина або готова до змін, або ні.

Зверніть увагу! Із грудня газета «Неділя Закарпатські новини» змінює назву на «Ясно»!

Повний текст читайте тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

У продажу із 8 листопада.

zakarpatpost.net