АНОНС. Циганка сказала дівчині, що та розбагатіє у 70 років. Чи справдилося пророцтво?

Нашій сусідці Ержіці циганка – ще у 17 років – сказала, що вона розбагатіє, але лиш у 70 років. А Ержіка дуже тоді хотіла розжитися на гроші. Була вона з бідної родини. Нічого крім роботи у житті не бачила. Так хотілося вдягнутися гарно, щоб усі заздрили, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Ще юною дівчиною Ержіка навіть розсердилася на ті слова циганки, та нащо здалося їй те багатство – аж у 70. А що, скоріше б і не можна ті великі статки якось уже нажити?

Але й справді, все життя жила вона бідно. То хату будували з чоловіком і у всьому собі відмовляли. То вона хворіла, то діти. Та й тепер, уже пенсіонерами, наші сусіди жили дуже бідно. Уявіть собі, на дві мінімальні пенсії. Та ще й сусід Петро постійно хворів. А що вже й казати про те, що літнім людям постійно треба купувати безліч всяких ліків – від тиску та інших болячок.

Тому їх і можна зрозуміти: коли траплялася у них вдома якась проблема, вони ледь не божеволіли, що із того не зможуть ніколи вийти. З останніх сил намагалися бодай завжди вчасно платити за комуналку, бо боялися, що в них ще й хату можуть забрати – за борги.

Тому, коли в них у городі прорвало каналізацію, вони ледь не зомліли від страху, що ж тепер вони з цим нещастям мають робити. Тож які великі гроші мають тепер викласти, щоб усе знову прийшло до норми.

Взяли вони аршув і пішли самі ту землю копати, щоб зрозуміти, де ж то у них прорвало труби.

Копали вони довго, але без перерви – чи не весь день. Не ті вже сили в них були, щоб рити такі півметрові ями, та ще й улітку, у таку от велику спеку.

Повний текст читайте тільки у газеті «ПОРАДИ».

Купуй свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу із 8 листопада.

zakarpatpost.net