Осіння цвітна фіолетова капуста. Такого ви ще не куштували

Виявляється, цвітна капуста може бути не тільки білою, а дійсно кольоровою. Неймовірні яскраві плоди видно далеко! За кольором це – лілова кулька, а на смак нагадує броколі.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці!
  • Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

Радник газети «Поради» знайшов фіолетову осінню цвітну капусту на одному з ринків України. Цю – привезено з Ізраїлю і коштує її кілограм 160 гривень.

Однак в Україні на Рівненщині останнім часом активно вирощують фіолетові дари городів.

Такі сорти є пізніми осінніми. Вони багатші за звичну капусту на корисні речовини і мікроелементи. Страви з неї виходять яскравими і мають незвичний вигляд, тому вони дуже смакують дітям.

В нашу країну капуста з фіолетовими головками потрапила з Сицилії, де користується нечуваним успіхом. Аметист має дуже ніжний смак, тому гарячі сицилійці залюбки його їдять сирим. Аби виросла така капуста треба 120 днів. Одна голівка вважить близько кілограма.

Однак вирощувати її можна не абиде. Вона любить тепло і багаті на добрива ґрунти. В іншому капуста невибаглива, якщо недостатньо сонця виростає дрібною.

Загалом цвітну капусту визнано одним з кращих засобів для профілактики ракових захворювань, а ензими, які в ній містяться чудово виганяють токсини та шлаки. А ще вона – низькокалорійна, але дає відчуття ситості, тому якщо ви не бажаєте набрати зайвих кілограмів – цей продукт вам підійде ідеально.

zakarpatpost.net