Чи знаєте ви, де найстрашніше місце у вашому помешканні

Більшість господинь із майже маніакальною ретельністю чистять туалети у своїх помешканнях зі страху «підхопити» мікробів. Однак зовсім не «порцеляновий трон» є розсадником небезпечних мікроорганізмів у житлі.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

На думку американського вченого, найбільш «моторошним місцем» у наших помешканнях є… кухонна раковина. Чи знаєте ви, скільки бактерій «живуть» у вашій губці для миття посуду? А в холодильнику або під ручкою мікрохвильовки? Звичайно, мікроби є скрізь, а деякі навіть необхідні для нашої імунної системи. Проте у матеріалі, опублікованому CNN Health, мова йде про куди більш страшні мікроорганізми, пише Укрінформ.

Професор-мікробіолог Чарльз Герб з Аризонського університету стверджує, що саме кухонна раковина є головним розсадником хвороботворних бактерій. «Саме тому ваш собака іноді п’є воду з унітаза – він набагато розумніший за вас», – заявляє Герб, якого колеги нерідко називають «Містер Мікроб» за його пристрасть тестувати на наявність бактерій будь-які доступні поверхні.

На кухні розморожують продукти, а на обробній дошці ми потім ріжемо м’ясо або курку, які можуть поширювати сальмонелу або кишкову паличку. І м’ясо, і курку господині завжди розморожують або миють у раковині просто у проточній воді. І це робить кухонну раковину «резервуаром для неприємних бактерій». Тому професор рекомендує частіше чистити обробні дошки, раковини, ручки мікрохвильовки і полиці холодильника за допомогою дезінфікуючих засобів. Крім того, необхідно частіше міняти кухонні рушники і губки для миття посуду – на них теж накопичуються хвороботворні мікроорганізми.

zakarpatpost.net