Якщо дуже прагнути чогось, то можна знайти компромісне рішення.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Чоловік-мисливець і дружина-веганка — яскравий приклад того, як протилежності притягуються, і ця парочка щасливіша, ніж ви могли подумати. От тільки чоловікові у цій родині довелося дечим пожертвувати, а його маленький син із народження пішов по стопах матері, інформує Ukr.Media.

Танді і Мітчеллу Роллен зі штату Вашингтон, 28 років, і ця пара розповіла, як їм вдається жити разом, маючи погляди на їжу, що радикально відрізняються. Молоді люди познайомилися вісім років тому, коли обом було по шістнадцять. Незабаром вони почали зустрічатися, і у їх відносинах усе було чудово. Поки, через чотири роки, Танді не вирішила відмовитися від вживання м’яса.

Річ у тім, що приблизно тоді ж бабуся дівчини померла від раку. Подія важко позначилося на Танді, і та переглянула свої погляди на життя. До цього вона, як і усі у її оточенні, спокійно їла сосиски, бургери та шинку.

“Я була вихована на типовій американській дієті: багато смаженої їжі та продукти тваринного походження під час кожного прийому їжі.”

Дізнавшись про шкідливість м’яса, 20-річна Танді стала вегетаріанкою — і швидко почала почуватися більш здоровою, ніж раніше.

Але вже тоді її погляди увійшли у конфлікт із поглядами її хлопця: річ у тім, що Мітчелл — завзятий мисливець і рибалка, що професійно виготовляє зброю. Танді, у свою чергу, жаліє усіх тварин, а заробляє на життя тим, що вчить людей займатися йогою та медитувати.

Попри це, у січні 2015 року пара одружилася.

Приблизно тоді ж Танді вирішила перейти на веганство, відмовившись і від молочних продуктів.

“Я стала веганкою, усвідомивши весь жах молочної промисловості. Я так захопилася позитивними ефектами веганської дієти та хотіла поділитися цим з усім світом.”

Спочатку Мітчелл не розумів, що сталося з його дружиною і чому вона змінила харчові звички. Ну а Танді була у жаху від хобі чоловіка і від того, що він не хотів з нею погоджуватися.

“Я стала веганкою за місяць після нашого весілля. І до цього ніколи не дивилася об’єктивно на його захоплення. Полювання і поїдання тварин настільки нормалізовані, що у мене і сумнівів на цей рахунок не виникало.”

Після переходу на веганство дівчина обурювалася на оточуючих і на власного чоловіка через те, що вони не сприймали експлуатацію і вбивства тварин так, як вона.

“Коли завіса тваринництва відкрилася мені по-новому, я пережила період злості на весь світ. Я відчувала себе обдуреною. Мій чоловік і моя найкраща подруга не відразу змогли налагодити стосунки зі мною після цього. І це було жахливо.”

Врятувати шлюб Танді змогла, тільки усвідомивши, що люди не змінюються просто так — і особливо, якщо кидати їм в обличчя звинувачення.

“Ви повинні показувати приклад, поводитись зі співчуттям та розумінням. Коли я припинила тиснути на чоловіка, він повільно, але вірно почав розуміти мене.”

Тепер Мітчелл не купує продукти тваринного походження у магазинах, щоб не заохочувати тваринницькі компанії. Натомість він харчується тільки м’ясом тварин, яких убив сам, використовуючи лук і стріли. Крім того, чоловік пішов на поступки і не приносить здобич додому: усе, що він здобуває на полюванні, зберігається у гаражі, щоб не засмучувати Танді.

Чотири місяці тому у пари народився син Брукс. Зараз він, як і його мати, веган. Але це не означає, що дитині не дадуть вибору у майбутньому.

“Він веган, тому що я веганка. Але коли він буде досить дорослим, щоб зрозуміти, як видобувається їжа, він зможе прийняти рішення, чи їсти продукти тваринного походження.”

Танді вірить, що її син зможе зробити правильний вибір — адже для кожного він свій.

“Я можу тільки з усіх сил намагатися виховувати дитину, яка здатна ставити питання і приймати рішення, ґрунтуючись на власних цінностях та принципах. І я обов’язково його підтримаю.”

zakarpatpost.net