Дуже смачне, повітряне та просте у приготуванні пісне тісто

Оновлена і надзвичайно популярна на Закарпатті газета «Домашня кулінарія» продовжує вражати читачів абсолютно новими цікавими, легкими у приготуванні і надзвичайно смачними рецептами.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»
  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Пісне тісто

З цього тіста можна приготувати пироги і пиріжки, піцу і навіть домашній хліб

Вам знадобиться:

450 г борошна

1 ст. ложка цукру

12-15 г свіжих дріжджів або 5 г (1 ч. ложка з гіркою) сухих дріжджів

250 мл теплої води

3 ст. ложки олії

0,5 ч. ложки солі

Розкришіть дріжджі в теплу воду, додайте цукор, сіль і олію. Дайте суміші постояти 5-10 хв.

Поступово всипайте просіяне борошно, кожного разу ретельно перемішуючи. Спочатку потрібно розмішувати ложкою, а коли тісто стане досить густим, продовжити заміс руками. Додавайте борошно, поки тісто не буде липнути до рук.

Перекладіть тісто на робочу поверхню і вимішайте  впродовж 5-7 хвилин до гладкості. В кінці скачати в кулю, перекласти у велику миску, змащену олією, і накрити харчовою плівкою.

Поставити тісто підходити в тепло на 2-3 години, поки воно не збільшиться в об’ємі приблизно втричі. В процесі підходу бажано тісто обім’яти 1-2 рази. Готово!

Якщо плануєте пекти хліб або піцу, додайте в тісто 1 ч. ложку цукру і 1 ст.  ложку олії. А якщо хочете приготувати пиріжки або солодкі булочки, збільшіть кількість цукру до 5-6 ст. ложок, а олії – до 6-7 ст. ложок. Борошна в останньому випадку потрібно також трохи більше.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net