З Васильком Легачем із Хустщини, якому всі волонтери Закарпаття збирають гроші на лікування у Туреччині, сталася біда. ВІДЕО

Дуже страшну новину повідомили вчора волонтери з Мукачева про Василька Легача з Хустщини, який зараз лікується у Туреччині.

  • Читай газету «ЯСНО»! Живи на ЯСНОму боці!
  • Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 76076

“Біда не приходить сама. Просто не можемо підібрати слова, якими описати весь жах ситуації, в якій опинився наш Вася Легач! В його мами стався нервовий зрив. Вона намагалась накласти на себе руки у ванній кімнаті та заподіяти шкоду Васі.

Позривала з нього крапельниці, душила та поцарапала. Зривала одяг з себе та накинулась на лікарів і охорону. За один день перетворилась в повністю неадекватну особу. Можливо це все ознаки сильного психозу, але від дитини її відсторонили, з нею працюють психологи та зараз перевели в психіатричну клініку адже вона намагалась втекти. З волонтерами зв‘язались консули, які допомагають вирішити питання відправки мами на Україну для проходження лікування. Сьогодні в Турцію терміново вилітає дядя Васі, який має супроводити маму додому. Малий просто шокований! Його стан дуже погіршився, це великий стрес для дитини і чим він обернеться для його вже і так виснаженого організма навіть важко уявити. І це все при тому, що спочатку маму навіть хвалили медсестри, як вона доглядала за Ваською. Разом з усіма волонтерами намагаємось знайти вихід із даної ситуації, адже потрібно, щоб хтось доглядав за дитиною в лікарні. Зараз йому найбільше потрібна фінансова і моральна допомога! Всю інформацію і надалі будемо висвітлювати в Фейсбуці, просимо всіх про підтримку!!! реквізити для допомоги
ПриватБанк,
5168742728836770 Дворниченко Світлана, волонтер”, – йдеться у дописі Золоте серце – благодійна ініціатива.

Згодом волонтери розповіли про більш приємні події.

“Великодушність українців! – написала Kateryna Legerda. –

Перш за все хочу висловити безмежну подяку нашим відданим волонтеркам з Києва Ольга Танюшкина Helenochka Sotnychek , Власта Негря (Власта Рейпаші) з Ужгорода Alla Kuruts з Мукачева!

Людська подяка медперсоналу клініки MedikalPark, особисто Каріму і Медіна!
Ці жінки, усі ці три доби з нами, з дівчатами волонтерами на заязку, допомагають інформацією, підтримують, підказують як діяти, контактують із представниками лікарні в Туреччині, Генконсульства, діаспорою українців в Турції

Людина не застрахована від біди, а ще в чужій країні, сам на сам з бідою, не в силах дати собі ради, безпорадність і страх, спричиняють важкі психологічні розлади, ментальні відхилення….

Вірю, що лише об’єднавшись разом українці здатні робити доьро ближньому!
Лише помірковані, обдумані кроки, без паніки дадуть позитивні результати!
Лише віра і сила духу повинні керувати людиною у критичних ситуаціях!

Усім усім подяка за матеріальну і духовну підтримку небайдужим людям в усьому світі, які допомагають одужати Васильку Легачу!”

А нині Helenochka Sotnychek написала:

“Всім виношу величезну подяку за добрі серця Ольга Танюшкина 🙏🏻 за небайдужість і включення в форс – мажорну ситуацію з лікуванням онкохворого хлопчика з Закарпаття -Васі Легача!!!
Консулу і його дружині, Мардіні і велика вдячність за підтрику клініки МедікалПарк у такій ситуаціі!

https://www.facebook.com/100001562085159/posts/2728585067203536?d=n&sfns=mo

Всім, хто тут мене підтримав морально у ці два напружені дні, коли на кону життя людей, а ще і онкохвороі дитини, яку всім світом відправляли на лікування влітку!
Чекатимемо поверненя мами до Украіни в руки вже українських спеціалістів…

“Хто хоче приносити користь, той і з буквально зв’язаними руками може зробити безодню добра. (Ф. М. Достоєвський)💓💓💓💓💓💓

Однак як буде далі Василько?  Це питання залишається поки відкритим.

Пережите, звісно, завдало йому неабиякої душевної травми.

Утім ми все ж сподіваємося на його одужання та нагадуємо, що переказати кошти на його лікування можна й далі:

ПриватБанк,
5168742728836770 Дворниченко Світлана, волонтер

zakarpatpost.net