Поради, які допоможуть знайти душевний спокій.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Ви пережили важке розставання з коханою людиною? Ви любили чоловіка, але вам довелося розірвати стосунки, а тепер ви не можете знайти душевний спокій? Звичайно, за п’ять хвилин, навіть за п’ять днів повністю звільнитися від смутку і туги не вийде. Але все ж, якщо ви докладете певних зусиль, то зможете вирватися з депресивного стану і почати радіти життю, інформує Ukr.Media.

Що потрібно робити?

Змініть платівку

Не прокручуйте в голові одні і ті ж тривожні думки. Не варто вкотре питати себе: «А що якщо я недостатньо зробила для того, щоб зберегти ці стосунки?» Якщо чоловік вирішив розлучитися, значить, потрібно змиритися з поточним станом справ і припинити звинувачувати і картати себе.

Сміття — за борт!

Позбавтеся від усього, що нагадує вам про колишнього. Не варто зберігати його подарунки і любовні послання, якщо все це приносить вам неприємні емоції. Бажано видалити всі ваші листування, щоб не сидіти і не перечитувати визнання в коханні, шкодуючи про минулі дні. Також немає сенсу заходити на сторінку колишнього в соціальних мережах і труїти собі душу, спостерігаючи за тим, як зараз проходить його життя без вас.

Ізоляція

Навіть якщо дуже важко примиритися з дійсністю, не дозволяйте собі дзвонити колишньому і писати йому слізні повідомлення із зізнаннями в ніжних почуттях. Цим ви тільки підвищите його самооцінку. А свою опустите до нуля.

Не випивайте

Не чиніть опір своєму болю і не намагайтеся заглушити його за допомогою алкоголю. Спиртне може допомогти тільки на дуже короткий проміжок часу, а потім на вас чекає туга з новою силою. Дозвольте собі постраждати. Якщо потрібно, поплачте або покричіть.

Без зла!

Вибачте свого колишнього, не тримайте на нього зла. Це допоможе вам заспокоїтися і упорядковувати думки. Не аналізуйте минулі стосунки, інакше ризикуєте загрузнути в спогадах. Відпустіть людину і дозвольте собі бути щасливою без нього.

Побудьте вдома

Перші пару днів або навіть тиждень після розставання краще посидіти вдома. Цей час можна присвятити приємним заняттям: подивитися цікаві фільми, послухати улюблену музику, насолодитися тишею і спокоєм. Але довго займатися нічогонеробленням не варто, інакше можна поринути в апатію.

Не відмовляйте собі в чоловіках

Починайте спілкуватися з людьми, зустрічайтеся з друзями, фліртуйте з чоловіками. Можливо, вам зараз цього зовсім не хочеться, але таке проведення часу дозволить вам відволіктися від сумних думок. І хто знає — може бути, саме в цей період ви зустрінете чоловіка своєї мрії.

Час — собі!

Присвячуйте час собі, коханій. Може бути, є якісь речі, які ви завжди хотіли зробити, але не вистачало часу? Можна, наприклад, записатися на уроки танців, походити в басейн або тренажерний зал, вивчити нову іноземну мову або навіть зробити стрибок з парашутом.

Займіться чим-небудь. Обов’язково!

Згадайте, чого ви не могли робити, коли були у відносинах. Ваш чоловік не пускав вас в нічний клуб? Забороняв зустрічатися з подругами? Бурчав, якщо ви одягали коротку спідницю і яскраво фарбувалися? Зараз ви вільні робити все, що захочете. Так скористайтеся цією можливістю і поживіть хоча б деякий час на повну котушку.

Знайдіть в собі що-небудь хороше

Візьміть аркуш паперу і напишіть на ньому всі свої позитивні риси характеру, достоїнства зовнішності, таланти і вміння. Прочитайте те, що написали, вголос і повірте, нарешті, що ви нормальна жінка і не втрачайте самовладання.

Звичайно, цілком ймовірно, що зараз вам здається, що любов, яка відгукується болем у серці, ніколи не піде. Але це не так. Дозвольте собі відкрити серце для нових почуттів — яскравих і світлих. Подивіться на світ свіжим поглядом і відправляйтесь назустріч новим враженням і цікавим знайомствам.