Чому закарпатки пиляють чоловіків і руйнують родини

Психолог Яна Рега розповіла про проблеми в закарпатських родинах.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Жінки часто пиляють чоловіків, кладуть їм у приклад знайомих, друзів, родичів, сусідів. Чоловік не витримує, зривається, спивається, виникають конфлікти, люди розлучаються. Що робити в такому випадку?

Такі стосунки також не є здоровими. Це може призвести до руйнування сім’ї, якщо хтось наважиться порвати з партнером. Однак у більшості випадків такі взаємини тривають до смерті і нічого не змінюється. Подібна поведінка жінок є психологічним насиллям над чоловіком. Скоріш за все, так роблять не впевнені в собі люди, незадоволені своїм життям, своїми нереалізованими намірами. І це вони віддзеркалюють на чоловіках. Або це може бути модель поведінки, взята від батьків, коли так само пиляла чоловіка  мама. Така жінка робити інакше не знає. Тут чоловік мусить відчути свої кордони, зрозуміти, чи він може це терпіти, чи ситуація стала нестерпною, чи стосунки йому краще розірвати. Найкраще – сімейна психотерапія і вирішення проблеми разом, якщо можна знайти діалог. Але може бути і таке, що його немає, є лише «гаркання». Утім у свідомих родинах проблема вирішується.

zakarpatpost.net