Як закарпатці їли в Норвегії порцію риби за 600 гривень

У Норвегії не можна побачити сміття на дорозі, біля будинків немає огорож, велосипеди ніхто не краде, а на дахах росте трава

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Норвегія – країна людей, яких визнано найщасливішими у світі та казкових тролів. Норвезькі морські затоки, які називають фьордами, приваблюють туристів із усіх континентів. Хоча самі норвежці завжди їдуть відпочивати у чужі країни. На висоті 700 м над озером там знаходиться славнозвісна скеля Язик Троля, яка вважається одним з найпотужніших місць сили на землі. І все це бачила закарпатська спортсменка та екстремалка  Мирослава Беца.

Що вдалося дізнатися про ціни? Скільки коштують продукти?

Більшість продуктів ми закупили для себе в Україні. Але мали нагоду там походити по супермаркетах. Навіть на деякі акційні товари потрапили. Ціни, звісно, високі. Вищі, ніж у нас. Мені дуже хотілося скуштувати рибу. Норвегія в нашій уяві асоціюється саме з рибою. Тож ми в місцевому ресторані спробували рибу. Порція коштувала на наші гроші 600 гривень. Це була червона риба з овочами – капустою, огірками, морковкою і картоплею.

В супермаркеті італійські макарони з твердих сортів за акційною ціною ми купили за 35 гривень. Їхня валюта – це крони. Каву ми купили в пачці в подарунок за 60-70 гривень. Але це  – також акційна ціна. Шоколадки 250-300 грамів в межах 100 гривень (ціна теж акційна). Крім того, ми придбали дуже смачний твердий сир. Коштує 160 гривень кілограм. Приблизно вартість така ж, як у нас.

Повний текст – тільки в газеті “Неділя Закарпатські новини”.

zakarpatpost.net