Чому закарпатці масово стають частиною смертельного бізнесу

Спалахів дифтерії в Україні не було давно. Фактично їх і немає, адже в Ужгороді захворіли лише студенти-індуси, які живуть доволі ізольовано від інших, із місцевими вони контактують найменше з усіх іноземців. Для Індії дифтерія не вважається нонсенсом, там щороку фіксують близько тисячі випадків хвороби. Але ужгородські медики забили на сполох…

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

«За 9 місяців цього року було вакциновано  лише 48% населення, кількість відмов від щеплення збільшилась на 20%. Для того щоб склався колективний імунітет, треба мати не менше 95% щеплених від дифтерії», – наголосив керівник обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк у коментарі «Укрінформу».

Саме після цього у столиці Закарпаття почалася паніка. Лікарів активно підтримали журналісти… і не лише написанням матеріалів, але й своїми діями. Багато хто почав у соцмережах виставляти фотозвіт власної вакцинації і закликати зробити це інших.

Після цього ужгородці потроху почали звертатись до медиків. Шок у людей був таким, що мерія навіть оприлюднила адреси амбулаторій, де можна зробити щеплення. При цьому говорилося, що щеплення для дорослих потрібно робити кожні 10 років.

Цікаво, що таке ми вже проходили. У минулому році в області була така ж паніка через кір. І тоді, й тепер лякали високою смертністю від хвороби, хоча від дифтерії, за офіційною статистикою, вона становить близько 15-20%, а від кору – до 10%. При цьому за останні роки у всій Україні від дифтерії ніхто не помирав.

У той же час після щеплень (особливо діти) часом помирають та нерідко стають каліками.

Чомусь ніхто не б’є на сполох через те, що до складу вакцин входять важкі метали: ртуть, формальдегід, алюміній. Крім того, ще у 1998 році американський лікар опублікував дослідження, у якому довів, що вакцина КПК (куди входить і від дифтерії) у дітей може викликати аутизм. Згодом фармацевти забили на сполох і оголосили, що дослідження сфабриковане. Їх можна, зрозуміти, адже ринок ліків – це найпотужніший бізнес із усіх можливих… бізнес на людському здоров’ї… навіть не на здоров’ї, а на хворобах і смерті.

Повний  тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net