Названо найкращу їжу довгожителів

Крім здорового харчування в цілому, і активного способу життя, фахівці визнали, що розраховувати на продовження життя можуть любителі горіхів, пише Укрінформ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Недавнє дослідження, представлене в ході Конгресу ESC 2019, спільного зі Світовим конгресом кардіологів, показало, що коли люди їдять горіхи не менше двох разів на тиждень, вони можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань на 17 відсотків.

Цей значний показник обумовлює продовження життєвих років, оскільки захворювання серця є найбільш небезпечними для людини. За статистикою, вони мають найвищий відсоток смертності населення.

Горіхи – багате джерело ненасичених жирів. Згідно з даними Британського фонду серця, рівень поганого холестерину підвищується, коли харчування складається в основному з ненасичених жирів. Коли кількість шкідливого холестерину в організмі висока, збільшується ризик серцево-судинних захворювань.

Випадки серцевих нападів, як правило, пов’язані з високим рівнем поганого холестерину ЛПНЩ.

Крім ненасичених жирів, горіхи також містять мінерали, протеїн, вітаміни, клітковину, поліфеноли і фітостероли, які позитивно впливають на роботу серця.

Крім вивчення горіхів у цілому, було проведено дослідження мигдалю. Вчені університету Астон у Бірмінгемі на чолі з професором біомедичних наук Хелен Гріффітс виявили, що мигдаль справляє вражаючий вплив на здоров’я серця. Завдяки йому, в крові збільшується кількість антиоксидантів, також вони допомагають знизити кров’яний тиск і поліпшити кровообіг.

Такі вражаючі властивості дозволяють мигдалю підтвердити звання суперпродукту.

zakarpatpost.net