Чому закарпатцям більше хочеться вірити у міфи про хвороби, ніж шукати шлях до здоров’я

Чому в Україні та на Закарпатті роздмухується така пропаганда щеплень? Чому в цьому році навіть дитині, аби піти в школу чи садочок, доводилося приносити спеціальну довідку про наявність у неї вакцинації від кору?! Хіба це не є порушенням прав людини та конституційних норм? Адже всі діти повинні мати рівний доступ до освіти, незалежно від переконань батьків та стану здоров’я!

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

А чому щоосені починається масовий психоз у людей щодо сезонних захворювань? Та як можуть бути хвороби сезонними? Де логіка? Так, деякі можуть загострюватися через певні фактори, але зазвичай мова йде про застуди, грип, ангіни, нежить та депресію.

І так із року в рік… І медики в переважній більшості ці міфи охоче підтримують, адже їх самих так навчили в університетах, вони самі у це вірять.

Тож люди масово біжать до аптек і купують ліки і з часом починають знову хворити. Виходить замкнене коли. Чому хвороби цікавіші, ніж здоров’я?  Кому це вигідно? Правильно, фармацевтам! І що цьому сприяє? Звісно реклама!

Що можна побачити по телевізору? Нежить, болить горло? Треба прийняти диво-пігулку – і все за кілька хвилин пройде! Невже? Зникнуть лише симптоми, але не сама хвороба!

Але всім хочеться швидкого дива, а про те, що через вживання ліків у організмі накопичується багато шкідливих компонентів, згубних для здоров’я, ніхто або мало хто думає.

Чому немає реклами про те, що треба гуляти на свіжому повітрі, робити легкі пробіжки? А є про те, що схопило серце – треба прийняти ліки!  Але ж активний спосіб життя призводить до того,  що ліки просто не потрібно буде пити! А чому багато реклами об’їдання, де показано, що можна їсти все, просто коли болить печінка, шлунок, коли діарея, достатньо прийняти порошок чи таблетку… і все відразу пройде… Великий обман! Нічого не пройде! Пігулка лише замаскує недугу і зажене її ще глибше в організм!

Чому немає реклами, що треба їсти свіжі салати,  сирі і багаті на вітаміни моркву, капусту, буряк, яблука, груші та різну зеленину, овочі і фрукти? Чому не показують, що шкідливо об’їдатися жирним, смаженим. копченим і м’ясом взагалі… адже раку у світі найбільше саме через споживання м’яса і це – вже науково доведений факт. Крім того, м’ясо прискорює процеси старіння в організмі, але про це прийнято не говорити.

Чому взимку говорять, що парникові огірки і помідори – це хімія, а про нашпиговану антибіотиками курятину мовчать? А чим свиней вигодовують на фермах, аби швидше їх зарізати? Правильно, гормонами! Хіба це – не хімія? А ліки – хіба не хімія?

Переварені, пересмажені продукти хоч і смачні, але некорисні! Вони – неживі, бо в них під час обробки вбито всі корисні компоненти.

Але ж людський організм живий і йому потрібно живу їжу з вітамінами. А це – саме  сирі горіхи, зелень, овочі і фрукти…

Або подивіться в супермаркетах, скільки місця займають полички  з алкоголем, сигаретами, а скільки з продуктами здорового харчування. Співвідношення незрівнянне!

У закарпатських родинах пропагуються великі застілля, гостини на дні народження, релігійні свята, навіть вихід на природу є не можливістю погуляти, пограти в футбол чи щось інше, а приводом для пікніка… І це – традиції, які підтримуються з покоління в покоління… Хіба ж вони добрі? Вони з часом призводять не до здоров’я, а до хвороб.

Простий нежить у нас вважається глобальною проблемою. А це – просто чистка організму, який сам намагається вивести з себе шкідливі речовини. Знаєте, що викликає частий нежить? Страви з картоплі та молочна продукція. Вони спонукають появу великої кількості слизу, від якого через нежить організм і намагається очиститись. Так ні! Цей процес прийнято зупиняти! І потім роками страждати через закладеність носа.

Чому коли людина чхає, кажуть: «Будьте здорові!»? Часто чхання викликає просто якийсь подразник, наприклад, запах. Невже той, хто чхає, обов’язково хворий? Ні! Просто така в нас ще одна нібито добра традиція… Хоча зациклюватись на хворобах точно не є добре!

Тож чому в закарпатців виникла така спотворена картина реальності? Її нашим землякам просто насадили, а люди цього не помітили! Адже на здорових ніхто не може заробити, до них зникає інтерес, бо вони розуміють самі, що варто робити, а що – ні… А хто не розуміється, тим можна маніпулювати на свою користь і затягнути в коловорот паніки, страхів і хвороб. Свідками саме цього нещодавно ми й стали в Ужгороді.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net