Школярі на вулицях Мукачева грабували людей. Діяли так професійно, наче дорослі злочинці

Діти також можуть бути небезпечними. Дехто вже в юному віці вдається до страшних злочинів. Двоє хлопців із Мукачева на вулицях міста грабували перехожих, відбираючи в них гроші, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Учні сьомого та восьмого класів діяли як професійні дорослі злочинці.

3 квітня серед білого дня о 13.30 майже в самому центрі міста вони вихопили з рук жінки гаманець. Діяли так оперативно, що навіть застосувати до неї якісь особливі маневри не потрібно було. Вона просто йшла вулицею і несла гаманець під рукою, тож хлопці підбігли і привласнили його. Жінка намагалася спинити юних зловмисників, почала бігти за ними, однак наздогнати грабіжників їй не вдалося…

Однак вміст гаманця хлопців дуже розчарував. Знайшли вони в ньому всього 480 гривень.

Оскільки злочин зійшов їм із рук, вони без вагань невдовзі скоїли і наступний. 13 травня близько 21 години також разом біля магазину підійшли до чоловіка. Перед цим вони завчасно розподілили між собою ролі, бо до пограбування вже готувалися завчасно. Отже, один із них спостерігав за новою жертвою, а інший тим часом постарався тихенько витягнути з кишені куртки телефон. Після цього хлопці знову повтікали.

У суді обидва провину визнали, каялися та обіцяли більше ніколи не вдаватись до подібного. Батьки юних злочинців вибачалися за поведінку своїх дітей і стверджували, що надалі більше займатимуться їхнім вихованням і стежитимуть за їхніми діями. Один із них виховується у багатодітній родині без батька, інший живе з матір’ю та вітчимом.

Очевидно, уваги з боку дорослих обом хлопцям дуже не вистачає.

Суд засудив обох школярів до одного року умовного покарання.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net