Чоловік, якого в школі живцем підпалили хулігани, каже, що цей випадок змінив його життя на краще

Джастіну Бразилія з Мемфісу(США) зараз 36 років. Коли він був у четвертому класі, шкільні хулігани облили його бензином та підпалили, залишивши з опіками другого і третього ступеня на 53 відсотках свого тіла.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Після того, як його екстрено доставили в лікарню, Джастін помирав три рази і впав у кому на три тижні. Прийшовши до тями він почав виснажливу восьмирічну подорож, під час якої йому довелося пройти 64 реконструктивні операції.

Увесь цей час він борвся з депресією та не міг дивитися на себе у дзеркало, того що був схожий потвору.

Але зараз (26 років по тому) гіркий досвід став для Джастіна мотивацією, і він подорожує по країні сподіваючись, що його історія допоможе іншим.

Джастін розповідає: «Я і раніше мав сутички з тим хуліганом, але одного дня він облив мене з чашки бензином та кинув у мене підпалений сірник.

«Я загорівся і почав бігати, а мій брат разом зі своїм другом намагалися загасити полум’я. Я добіг до свого будинку, де мені одразу ж викликали машину швидкої допомоги.

Наступне, що я пам›ятаю, – як лежав у лікарняному ліжку в оточенні повітряних кульок з надписом «Одужуй». Я схопив одну, підніс ближче і побачив у ній своє відображення – я виглядав як монстр.

За наступні вісім років я переніс 64 реконструктивні операції, щоб спробувати загоїти опіки.

Роками я ненавидів свою зовнішність настільки, що доходило ледве не до самогубства. Але в 31 я вирішив: доситьтреба починати мислити позитивно».

Після виходу з лікарні Джастін повернувся до школи, де знущання над ним тривало. Однак, він дорослішав, і його мислення почало змінюватися.

Він сказав: «Після того, як я вперше покинув госпіталь, п›ять років я не міг виходити на вулицю з відкритою шкірою – мені доводилося носити костюм і маску.

Коли я зрештою повернувся до школи, діти цькували мене,  коли я виходив на публіку, дорослі тикали в мене пальцем і сміялися з мого вигляду.

Але з роками все почало змінюватися. Я захопився коміксами і вирішив для себе, що виживати у вогні – моя суперздатність.

З правильним ставленням моє життя почало мінятися до невпізнаваності – я навіть пішов на випускний вечір з одразу двома дівчатами!»

Після закінчення середньої школи  Джастін всупив у лави збройних сил, де прослужив шість років, перш ніж повернутися до рідного міста.

Після повернення Джастін вирішив перетворити свій досвід на щось позитивне. І в червні 2014 року він виступив із мотиваційною промовою, щоб надихнути інших.

Він каже: «Я вирішив пробачити свого кривдника, адже зрозумів, що він допоміг мені знайти свою мету в житті.

З тих пір, як я осягнув, що зі мною трапилось, я допоміг багатьом людям. Я відчуваю, що, поділившись історією свого життя, може надихнути інших поміняти на краще власне.

Мої друзі і сім›я продовжують підтримувати мене, і я завжди отримую від них віддачу. І я радий тому, як склалося моє життя, бо тепер я можу приносити користь іншим».