Вишуканий англійський десерт, що тане в роті! Крамбл з яблуками

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653
Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо новий рецепт страви.

Крамбл з яблуками

Крамбл – традиційний англійський десерт з фруктів, запечених під скоринкою з крихт пісочного тіста. Крамбл дуже популярний не тільки в Великобританії, але і у всіх англомовних країнах. За простотою приготування він може зрівнятися тільки з відвареною картоплею, а ось задоволення від його поїдання набагато більше.

Знадобиться:

вершкове масло – 70 г

яблука – 400 г

мелений сушений імбир – 1 ч. ложка

подрібнений фундук – 2 ст. ложки

мед – 50 г

вершки жирністю 35% – 250 мл

сік половини лимона

мелена кориця – 1 ч. ложка

груші – 400 г

для крихт:

вершкове масло – 80 г

подрібнений фундук – 50 г

цукор – 80 г

дрібка солі

борошно – 100 г

Яблука та груші вимити, розрізати на чвертинки, видалити серцевину, нарізати м’якоть великими кубиками, скласти в миску. Скропити лимонним соком, перемішати і дати постояти 5 хв.

Розтопити вершкове масло, перемішати його з корицею. Полити цією сумішшю фрукти.

Додати фундук та імбир, перемішати.

Приготувати пісочну крихту. Охолоджене вершкове масло нарізати маленькими кубиками. Перемішати в мисці борошно, горіхи, цукор, масло і щіпку солі. Розтерти масу кінчиками пальців в крихту.

Розігріти духовку до +180°С. Форму для запікання змастити маслом, викласти фрукти, посипати крихтою. Готувати в духовці 7 хв.

Вершки охолодити, влити в дуже холодну миску, додати мед і збити в пишну масу. Розкласти готові фрукти по порційних тарілках.

Подати страву теплою зі збитими вершками.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net