Куди найчастіше їдуть закарпатці на заробтіки?

Чому політики та чиновники настільки малоефективні та не дбають про область

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 666-90-90

Закарпатці на заробітки часто їдуть просто через те, що це стало вже звичкою. Там наші земляки охоче працюють по 14 годин, хоча вдома відмовляються працювати навіть по 8. Високий заробіток за кордоном?

Так.  У Європі платять дійсно більше, однак витрачати також доводиться суттєво більше, тож чистого прибутку залишається не так уже й багато, адже із заробленої суми потрібно вирахувати проїзд, харчування, проживання, відсоток клієнту та інші витрати. Знайти роботу вдома можна, до того ж вакансій багато. Причому роботодавці готові платити чималі суми. Як це зробити, розбирався інформатор газети «Неділя Закарпатські новини»

Куди найчастіше їдуть закарпатці на заробтіки?

Закарпатці особливо в деяких районах області звикли працювати за кордоном. Раніше частіше їздили в Росію, зараз – найчастіше в Чехію. Угорськомовне населення надає перевагу Угорщині. Хоч там платять не настільки щедро. Частина наших земляків також роками працює в Італії, Іспанії, США, Великобританії. Дехто потім забирає родини і не повертається додому ніколи.

Добре це чи погано? Залежить від того, як сприймати життя. Тобто – від конкретного випадку. Але часто великої потреби шукати щастя десь далеко  за горами навіть немає. Просто закарпатці дуже звикли до трудової міграції. Частина наших земляків виїжджає працювати і в інші області України – на Київщину, у Одеську, Миколаївську, Дніпропетровську області. Нерідко вони живуть у нестерпних умовах, у антисанітарії, погано харчуються. Дехто потім навіть не має грошей,  щоб повернутися додому. При цьому руйнуються родини, бо подружжя відвикає одне від одного, шукає випадкові зв’язки, а чоловіки нерідко спиваються.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net