Жінка виходила безнадійно хворого чоловіка, хоча лікарі переконували, що помре. Чому ж вона вирішила від нього піти?

Сталося дещо, що назавжди змінило її життя

Галині заздрили всі подруги. У неї були молоді вродливі коханці, а  чоловік із плечей  піщинки здував. Чи знав він про її зради? Звичайно, що знав. Але мовчав, бо кохав, пише газета «Ясно».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Познайомились вони одразу після закінчення школи. Галя працювала у магазині продавцем, а він, на 12 років старший за неї, завжди ходив до неї купувати булочки. Гена був будівельником, заробляв непогано. Ніколи не пив, не палив, друзів мав також порядних.

Чомусь дівчина одразу припала йому до душі. Уже через три місяці після знайомства вирішив одружитись. А Галя погодилась. Після школи вона поїхала з маленького гірського села до великого міста, аби втекти від роботи на полі, сіна, грядок, курей,  корів та свиней. Знімала квартиру, працювала. Але мріяла про ресторани, подорожі, розваги, гострі відчуття.

«Не нагулялася», – казали про неї бабусі, що сиділи на лавиці і спостерігали, як завжди доглянута симпатична жінка сідала в автомобілі незнайомців.

Дехто її навіть шкодував, бо у 18 років вийшла заміж, у 19 народила сина, а у 20 уже і доньку.

Спочатку усе в молодій родині було добре. Але потім трапилося нещастя. На будівництві Гена впав із п’ятого поверху і весь поламався. Лікарі давали один відсоток на життя. Не вірила, що він виживе, навіть його рідна мати.

Одна Галя всіх переконувала, що все буде добре, що чоловік неодмінно одужає. Вона не відходила від його ліжка ні вдень, ні вночі. І Гені справді поступово ставало краще і краще. Він успішно переніс цілих п’ять операцій, пройшов складну реабілітацію і знову почав працювати. Щоправда, уже охоронцем у супермаркеті і заробляв зовсім небагато.

А Галя тим часом крутилася, як білка в колесі. Бралася за всяку роботу, що була – і прибирала ночами в офісах, і підробляла офіціанткою, і в’язала на замовлення модні речі подругам. Кілька разів навіть їздила за кордон на заробітки, аби було з чого оплатити медичні послуги реабілітологів, а згодом – аби поставити на ноги дітей.

Увесь цей час вона була ідеальною дружиною, люблячою мамою, доброю господинею. Але її молодість від постійних напружень почала в’янути… і коли син виїхав жити до Америки, а донька у 17 років вийшла заміж, Галина згадала про себе…. Вона ж жодного дня не жила у власне задоволення. Завжди піклувалась лише про інших.

І тоді 42-річна жінка пустилась, як кажуть, у всі тяжкі.

«У Галки друга чи третя молодість прокинулась?» – жартували подруги.

Вона дуже змінилася. Змінила гардероб, зробила стильну зачіску, почала ходити до косметолога і в спортзал.

На той час вона вже працювала сама на себе – мала маленьке АВС, наймала працівників і могла знайти час на розваги.

На Галю почали звертати увагу чоловіки, запрошували її у ресторани, дарували дорогі подарунки.

Гена бачив зміни у дружині. Але не казав їй жодного слова, бо був вдячним за врятоване життя. Він добре розумів, що якби не вона, його б уже давно не було на світі.

Але одного разу Галя вирішила піти до іншого. Вона сама розповіла чоловікові про коханця. Запевняла, що вдячна йому за всі спільно прожиті роки, але хоча хоч трохи побути коханою і щасливою.

Геннадій розумів, що їхні стосунки стали прісними і що він не дає дружині того, чого їй хочеться, однак відпускати її не хотілося.

Він не сказав їй нічого, лише взяв долоню і поцілував…. А з очей при цьому потекли гарячі сльози.

Галя не витримала і також розплакалась.

Вона зрозуміла, що насправді нікуди йти від нього не хоче, бо другого такого доброго, вірного, люблячого не знайде ніде на світі.

Жінка  зателефонувала коханцеві і повідомила, що залишається в родині, що між ними все скінчено.

То був день другого народження їхньої любові.

Обоє відчували, що молодість ніби повернулася в їхні серця і з нечуваною силою нахлинули вже призабуті відчуття.

Тієї ночі вони не випускали один одного з обіймів.

А вранці Галина прокинулась із особливим піднесеним настроєм, побігла на кухню робити сніданок і принесла його Гені у ліжко. Він чомусь спав дуже міцно. Жінка вирішила його розбудити поцілунком… Але коли доторкнулась до нього, остовпіла… Тіло чоловіка було холодним. Він був мертвим.

Усе життя, наче одна мить, пронеслось перед очима Галі. Вона шкодувала, що зраджувала йому, що хотіла покинути і знала, як би вона картала себе, якби того вечора пішла…

Після похорону Галина ще довго побивалася за Геннадієм. Більше заміж вона не виходила, коханців не мала.  Жила лише для себе, багато відпочивала, їздила, насолоджуватись  мандрівками, але в глибині душі їй було сумно… за тим єдиним, пліч-о-пліч із яким провела 24 роки.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Ясно», ексклюзивно для zakarpatpost.net