Картопляні биточки з грибним соусом: крутіші за деруни

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653
Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо новий рецепт страви.

Картопляні биточки з грибним соусом: крутіші за деруни

Знадобиться:

картопля – 1 кг

цибуля – 1 шт.

яйця – 4 шт.

борошно – 2-3 ст. ложки

мелені сухарі – 2 ст. ложки

олія – 1/2 склянки

сир твердий – 100 г

сіль, чорний мелений перець – за смаком

для соусу:

свіжі шампіньйони – 150 г

вершки 10%-ві – 200 мл

вершкове масло – 50 г

цибуля ріпчаста – 1 шт.

твердий сир – 1 ст. ложка

мускатний горіх – за смаком

часник – 1 зубчик

лимонний сік – 1 ст. ложка

сіль, перець чорний мелений – за смаком

Картоплю помити, очистити і зварити у підсоленій воді. Остудити.

Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на середній тертці. Картоплю теж натерти на середній терці, додати цибулю, 2 яйця і тертий сир. Все посолити, поперчити і добре перемішати.

Збити 2 яйця. Потім сформувати биточки і обваляти в борошні. Биточки занурити в яйця, мелені сухарі і обсмажити на олії.

Для соусу порізати цибулю дрібними кубиками і опустити у розтоплене на сковороді вершкове масло, потім відразу ж посолити і поперчити. Пасерувати цибулю до прозорості. Печериці витерти вологою серветкою і порізати пластинками, можна нарізати і зовсім дрібно, щоб соус був більш однорідним. Потім посмажити печериці з цибулею, помішуючи, поки вони трохи підрум’яняться. Далі влити вершки і додати ще трохи солі та перцю за смаком, часник і дрібку тертого мускатного горіха.

На цьому ж етапі можна додати в грибний соус по щіпці сухих італійських трав, якщо вам подобається їх присмак. Перемішати вміст сковороди і тримати її на невеликому вогні хвилин 15-20, даючи соусу трохи випаруватися і загуснути.

На дрібній тертці натерти трохи сиру, буквально 1 ст. ложку, і додати його в соус. Швидко перемішати, щоб сир розплавився, додати ще 1 ст. ложку свіжовичавленого лимонного соку і вимкнути вогонь.

Але орієнтуватися краще на свій смак. Не обов’язково додавати всі зазначені інгредієнти, якщо ви їх не любите, наприклад, часник, пряні трави чи сік лимона. Соус у будь-якому випадку вийде смачним!

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net