Чи закарпатцям варто їхати працювати за кордон

Найгірше в цій ситуації те, що поїхавши кілька разів на заробітки, велика частина закарпатців починає ненавидіти Україну, ніби їх хтось кудись силою виганяв працювати, обливати брудом усе, що в нас вдома.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 666-90-90

При цьому виставляючи напоказ якісь закордонні блага, мовляв: «Дивіться, як там гарно, а вдома все брудно і погано!» А хто цей бруд вдома створює? Хіба не самі ж закарпатці? Хто в Чехії боїться припаркуватись у невстановленому місці. Бо оштрафують, а вдома може залишити автомобіль на кілька годин прямо на пішохідному переході? Перераховувати можна ще довго.

На Закарпатті є десятки тисяч підприємців, які не їздять на заробітки і живуть вдома чесно, не бідують і ніколи не говорять про державу, у якій живуть, такі негативні речі, як дехто з заробітчан.

Чим же озлобило життя цих людей? Хто їм заважає розвиватися вдома? Добре, там більше платять. Поїхав двічі-тричі. Заробив гроші. Вклав їх вдома в бізнес – і працюй! Але чомусь так робить мало хто. Більшість так і пускають гроші на вітер або вкладають у величезні будинки, живучи при цьому у крихітних прибудовах – літніх кухнях.

Просто у нас звикли жити за традиціями: батько-дід їздили на заробітки – значит, треба їхати і дітям, а чи їм це подобається – нікого не цікавить, бо хлопчиків привчають до цього нерідко ще зі шкільного віку тож потім дитина іншої перспективи навіть не бачить і ламає собі життя у вічних наймах. Люди не розбираються в ситуації, а просто наслідують те, що роблять інші. Але ж традиції далеко не всі добрі, навіть родинні. Вони можуть бути просто згубними. Як от і з заробітчанством.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatp

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 666-90-90

ost.net