Закарпатський психолог розповіла, як перемогти комплекси

Про це читачам газети “Неділя Закарпатські новини” розповіла психолг Яна РЕГА.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Комплекси – не вирок

Як виховати дітей так, щоб не передати їм якісь свої комплекси? Чого не можна робити з дітьми?

Тут у мене одна відповідь – жити без комплексів. Якщо в матері є комплекс, потрібно з ним працювати.  Інакше – ніяк. Хоча не факт, що дитина його перебере. Але якщо мама відчуває, що в неї є комплекс, їй із ним дискомфортно, вона підсвідомо розуміє, що не хоче, аби її дитині теж було погано, ситуацію потрібно пропрацювати. Це також може бути певним досвідом для дитини, прикладом, як працювати із комплексами, знаходити в собі сили.

Я зараз у проекті по схудненню виступаю як психолог. Це – такий марафон для дівчат. Мені часто задають питання, як побороти комплекси. Тож скажу так. Мотивація – це дуже добре, але вона скоро закінчується і нам потрібно істинно усвідомити, що проблема є. Після цього на неї не закриваємо очі, розписуємо її, після чого пропрацьовуємо, дивимося на ситуацію з різних боків. При цьому на певному етапі звільняємося від проблеми, починаємо відпускати її.

zakarpatpost.net