Чоловіка, якого викрали в дитинстві, знайшли за допомогою технології зі старювання обличчя

 

Чоловік, якого було викрадено у дитинстві, возз’єднався зі своєю сім’єю через 18 років, коли поліції вдалося віднайти його за допомогою програми зістарювання для обличчя.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

21-річний Ю Вейфан цього місяця побачив батьків вперше з того часу, як був дитиною – все завдяки технології у стилі FaceApp, створеній китайським технологічним гігантом Tencent.

Поліція використала технологію цифрового зістарювання, щоб змоделювати те, як може виглядати розшукувана людина зараз, і порівняла отримані результати із зображеннями уісх людей, що зберігаються у їхній базі даних. Перебравши майже 100 потенційних кандидатів, офіцери зупинилися на 21-річному Ю Вейфані – студенті з китайської провінції Гуанчжоу.

Слідчий Чжен Ченьхай розповідає: «Коли ми його знайшли, він відмовлявся вірити в те, що його було викрадено у дитинстві, але тест ДНК розвіяв усі сумніви, показавши, хто його справжні біологічні батьки.

Ю Вейфан, якому прийомні батьки дали ім’я Лі, пропав безвісти у 2001 році біля будівельного майданчика, де працював його батько.

Ю Сінцюань та Ронг Мухуань (батьки хлопчика) одразу ж подали заяву про зникнення, а в поліції інцидент кваліфікували як викрадення. Подружжя шукало дитину навіть у сусідніх містах, але не змогло знайти жодного сліду зниклого сина.

Вони навіть запропонували винагороду в 100 000 юанів (350 000 грн) за будь-яку інформацію про зниклу дитину.

Під час емоційного возз’єднання Ю Сінцюань сказав: «Ми дуже вдячні його прийомним батькам, які виховували та піклувались про нього протягом 18 років. Відтепер його прийомний батько стане мені, як брат».

Поліція досі розслідує справу викрадення 2001 року, але знайти винуватців поки так і не вдалося.

zakarpatpost.net