Site icon zakarpatpost.net

Чому закарпатського діда вдома кури не впізнали

User comments

Баба Анця радісно посміхалася Маріці, переповідаючи, як змінився дід після того, як його закодували. Раптом до них підійшла ще одна сусідка.

«Чуєш, Юлко, – одразу почала переповідати почуте Маріка. – Туй Анця свого Циля повела кодуватися і тепер го не впознати. Чоловіком став! «

«А што, раньбше горилов був?» – не зрозуміла нічого жінка.

«А… хоть не кажи… мойми уд нього май розумні. Ун вобще растєнійом був. А тепер… золотий челядник! Я би го даже за кошар яйиць не уддала!»  – почала хвалитися баба.

«Ого! І ото ти, така шефтарька кажеш!, – здивувалася сусідка. – Та што ся  з ним стало?»

«Кури го даже дома не спознают. Представляєш, ун іде, а они перед ним, як перед кугутом сідают. Тузік перші два дни із кучі не виходив, боявся… а тепер гавкат на нього… пак не так уд нього пахне… думат, што ото кось чужий. Корова му ся даже доїти дає. А раньше тікала уд нього ги чорт уд ладана. Оби могла копитом перехреститися, та точно би ся хрестила. Пак із нього гнало, як із самогонного апарата. Принюс ми даже столиць у хлів і кой корову дою, массаж ми на плечах чинит і все май унизу мняцкат. За 59 году ніколи такого не було. Постоянно начали му дурні думки в голову лізти. То принесе ми огурок і каже: «Салат учини!», то ми кабачок із керта притягне і просит кремзлику, то бабан купив у бовті і умоляє ня  торт іспекти. Не розумію, што ся з ним стало!»

«Анцьо, ти курво стара! Пак ото не дідови дурні думки в мозгах, а в тебе! Ти у всьому лем єдно хочеш увидіти. А гриби ти з хащі случайно не приносив?» – розсердилася Маріка.

«Представляєш, нині рано був. І чотири такі файні білі, як намальовані найшов. Читаві. ножни в них товстенькі… а головки… но просто слов не маю, оби описати!»

«У тебе, жоно добра, романтичноє настроєніє послє того, як ся старий пити лишив!» – усіхнулася Юлка.

«Ще й якоє романтичноє! казав, што нині йде до мене у комнату спати, а раньше дрихнув у себе на дивані. Рано ся пуд руками бритит, чеше си лисину густим грибіньом, тройним одіколоном лице си мастит. я привикла, што в нас у хижі запах, як у трупарні… а туй такі ізмінєнія, што у мене ся четверта молодость начинат! а ще дідо ся уджимати начав, прес качати, оби в нього черева не було, бігат коло капупи, раз лем 5 метру, айбо й то вже штось. Короче у мою сім’ю вернувся спокій!»

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

zakarpatpost.net

Exit mobile version