Чому в закарпатського діда кров на 90 процентів складалася з самогонки

Щаслива, натхненна баба Анця піднесено вихвалялася подружкам, як змінилося життя в родині після того, як діда від п’янки закодували.

  • Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

«Знаєте, жони, гріх маю, – зазналася вона сусідкам. – Я си любаса послідні годи глядала, бо дуже ми старий надоїв. І до Андріїва ходилам знакомитися. і до Москаля, і до молодого Балоги, і до кличка даже їздила, і з Тотом крузом хотліам роман закрутити… айбо добре даже што ми ся не вдало. Я щаслива тепер із своїм дідом, із своїми курями!»

«Ти што свого чоловіка до кури прирівнюєш?» – єхидно запитала Юлка.

«Бо тепер каждий вичур ун яйця в руках із керта носит!»

«Свої» – не зрозуміла сусідка.

«Тобі би лем свої. Курячі! – психанула баба. – До онучки вчора прийшла цімборашка робити онучці манікюр, а дідо педікюр си захотів. Представляєте? Де ун такоє учув, поняття не маю! Маски си и начав на лице класти, рано буряковий сок пити, оби си печень учистити. Коли два годи назад ходив кров здавати, старий професор, який уже 49 году робит казав, што ще такоє не видів, оби кров на 90 проценту складалася з самогонки. Так ун такоє вспомнив і тепер ся рішив собов заняти. А ще – мені хоче доказати, што екстрасенс совершив чудо і мені треба до нього тоже на прийом ся записати!»

«А тобі нашто? Пак ти хоть і плетькашка, но не алкоголічка!» – в один голос вигукнули обидві сусідки.

«Но… ото в нас така договорьонность була… што аж ун ся кодірує уд п’янки і йому помагає, я ся іду кодувати уд обжорства, обим схудла. Дідо даже ми готовий оплатити сеанс із свойої пінзії!»

«Йой, Анцйьо! Тобі повезло з чоловіком! Мені би такого! « – важко зітнула Маріка.

«Не зря я му цілих 59 году терпіла. Може хоть на старості ся порадую. Короче, жони, я скоро буду худа як стеблинка і май файна уд Анделіни Джолі. Так што купуйте си закаточні ключі і закатуйте си губи уд завісті!» – вдоволено сказала баба Анця і пішла додому перевіряти, чим зайнятий дідо.

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

Газета «НЕДІЛЯ» із грудня змінює назву на «ЯСНО»

zakarpatpost.net