Site icon zakarpatpost.net

Закарпатець одягає американських президентів та голлівудських зірок

Відомі американські видання називають його національним скарбом США, він шиє одяг для президентів та голлівудських зірок. Серед його клієнтів – Дональд Трамп, Леонардо Ді Капріо, Майкл Джексон, Джонні Депп, Білл Клінтон, Барак Обама, Шакіл О’Ніл та Джиммі Фаллон, Аль Пачіно та багато інших. Усі костюми ексклюзивні і шиються в єдиному примірнику. За версією New York Times, коштує авторський костюм  від Мартіна Грінфілда від 2700 доларів.

Сьогодні газета «Ясно» розповість вам про непросте життя великого українця.

Як закарпатець із прибиральника став власником фабрики

Максиміліан Грюнфельд, а саме так назвали майбутнього мільйонера батьки,  народився 9 серпня 1928 року на Закарпатті, в невеликому селищі Павлово нинішнього Свалявського району. До 14 років дитинство хлопчика проходило весело і безтурботно, він насолоджувався життям, аж поки одного разу в село не зайшли німецькі війська.

Перебування у концтаборі стало для Грінфілда справжньою школою виживання, однак у той же час саме цей період сформував його, як особистість і допоміг визначитись із професією в майбутньому.

«У дитинстві  я був найщасливішим малюком на світі. Потім провів у концтаборі 1 рік і 2 місяці. Мене татуювали серійним номером A4406. Там я втратив родину, залишився у світі абсолютно один. Згодом  був колючий дріт Бухенвальда і врешті – визвольна армія генерала Ейзенхауера.  Він став першим президентом США, якому я зшив костюм!», – казав він.

Більше – у газеті «ЯСНО»
Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті
Індекс 76076

zakarpatpost.net

Exit mobile version