Смаколики Йозефа Шнайдгена повернулися в Перечин

Про це розповів голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк.

  • Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Тел. 050 222 50 50

Текст цитуємо без змін:

“Смаколики Йозефа Шнайдгена повернулися в Перечин!

Завдяки прекрасній жінці, гарній господині, Галині Репарюк Galyna Repariuk, сьогодні в Перечині відбулася презентації кулінарних виробів за рецептами великого майстра своєї справи – Йозефа Шнадгена. Про його непросту долю гарно написала Тетяна Літераті в проекті «Втрачений Ужгород».

В кафе «Gallia» в Перечині панувала щира, гостинна, дружня атмосфера, а в повітрі парили смаки дитинства. Багато перечинців до теппер майже до дрібниць пам’ятають роботу пана Йозефа Шнайдгена, а також його вихованців, котрі ще довго після виходу свого вчителя на пенсію, продовжували добру справу. Головним гостем був син колишнього кулінара Дьордь зі своєю родиною. Він розповів багато подробиць щодо роботи та ставлення до життя свого батька, який ніколи не жалівся на долю. Навіть тоді коли радянська влада в нього відібрала будинок та улюблену справу в Ужгороді. Вірив тільки в Бога та в свою роботу. Пан Дьордь пообіцяв передати в музей Перечина особисті речі та нагороди свого батька.

Потім присутні пробували відтворені Галиною та її командою «Гобошки», «Кремеші», «Штруделі» та інші смаколики. А ще господарі «Gallia», Віталій та Галина вручили солодкі подарунки багатьом гостям, у тому числі один тортик дістався і мені.
Дякую всім хто сьогодні долучився до нашого заходу і я впевнений, що цей проект має майбутнє, бо побудований на гарному прикладі минулого. Tanya Literati’, Федір Шандор, Vitaly Kapral”, – йдеться у дописі.

Читай унікальні новини про Ужгород та область у газеті «Закарпатські оголошення»

Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті

Індекс 23375

zakarpatpost.net