Як закарпатка без ліків зцілилася і повернула нюх

Без крапель у ніс не виходила з дому

Я ніколи не виходила з дому без крапель у ніс, без них же не лягала спати. Хоча майже ліків не приймала, на препарати, що зупиняють нежить майже на 20 років підсіла, як на наркотик. Коли організм звикав до одних і переставав на них реагувати, я переходила на інші… і так до безкінечності.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Нюх втратила повністю. Відчувала лише зблизька дуже різкі запахи, а інше проходило повз мене. Я так звикла до такого стану, що навіть не уявляла, що можна жити інакше. Закрапувала ніс, коли не могла дихати і продовжувалася займатися звичними стравами.

Усе почалося з того, що на останньому курсі університету я застудилася. У мене почався гайморит, була висока температура, страшенно боліла голова. Тоді я чи не вперше в житті змушена була піти до лікаря. Пішла не тому, що вірила у традиційну медицину, а мені потрібна була довідка у навчальний заклад. Від мене ніхто не питав причини хвороби, не цікавився раціоном, просто поставили вердикт: потрібно робити прокол, аби витік гній. Я категорично відмовилась і пішла з лікарні. Вдома перепробувала багато народних методів і компрес із натертого на терці хрону, підігрітого до кімнатної температури допоміг. Набряк прорвав і вся ота гидотна витекла через ніс. Невдовзі самопочуття покращилось, температура нормалізувалась, лише ніс із того часу був майже завжди закладеним. Нежиті майже не було, просто важко було дихати і я втратила нюх.

Повний текст – у газеті «ЯСНО»
Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті
Індекс 76076

zakarpatpost.net