Дітей зцілюють тваринами, ліпленням горшків та відливанням свічок

Далеко від людських очей, але в серці казкової природи Карпат, між високими горами на березі швидкоплинної річки знаходиться місце, де живуть особливі діти. Особливі вони не лише тому, що мають проблеми зі здоров’ям, але й через те, що стали сиротами при живих батьках.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Газета «Ясно» до зимових свят завітала із подарунками до Вільшанського дитячого будинку-інтернату на Закарпатті.

У грудні-січні там завжди людно. Починаючи від свята Миколая до Водохреща багато добродійників із України, Чехії, Франції, Німеччини, Швейцарії та інших європейських держав намагаються повезти до сиротинця гостинці. А живуть там 179 вихованців віком від 3 до 35 років. Тож частують тих, хто мешкає у закладі, і печивом, і тістечками, і цукерками, і різними солодощами.

Директор дитбудинку Богдан Кикина каже, що всім гостям діти готують концертну програму, і просить не годувати їх тістечками, мовляв, ми вже нині треті… а загалом за три дні у нього побувало 14 груп, тож, аби в його підопічних не було розладів травлення, рекомендує пригощати їх лише фруктами.

Ми привезли банани та мандарини. Діти були ситими і дехто навіть відмовлявся брати фрукти, мовляв, уже їв.

Пісні, вірші, танці, насичена програма для відвідувачів. Навіть не віриться, що на таке здатні діти з вадами психомоторики. Усі проходять програму реабілітації за європейськими зразками, для цього обладнано спеціальні зали, устатковані за останніми віяннями моди, медицини та дитячих потреб.

Однак це, як наголошує Богдан Кикина, далеко не все.

Повний текст  – у газеті «ЯСНО»
Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті
Індекс 76076

zakarpatpost.net