Оригінальний фігурний новорічний торт у вигляді сиру, які гризуть мишки!

Такий торт вразить усіх!

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Складові для бісквіту:

5 яєць; неповна склянка цукру; стакан з гіркою борошна; 1 пакетик розпушувача.

Сироп для просочення коржів

Приблизно 0,5 склянки цукру + 0,5 склянки води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Охолодити.

Крем для торта (сметанно-вершкове суфле)

200 г сметани (жирної, мінімум – 20% жирності); 200 г вершків (мінімум – 30% жирності); 3/4 склянки цукру; 3 пакетики ванільного цукру; 3 пакетики згущувача для вершків (за бажанням);

Начинка суфле: консервована вишня без кісточок – 400 г.

Крем під мастику:

200 г вершкового масла + 1 банка (400 г) згущеного молока.

Як приготувати торт

Підготувати круглу форму, змастивши її олією і застелити дно пергаментом. Включити духовку на 180 градусів. Нехай розігрівається.
Приготування:
Збити на великій швидкості яйця з цукром. Додавати просіяне борошно і змішати, додавши розпушувач. Вилити бісквітну суміш у форму. Поставити в духовку приблизно на 30 хвилин. Готовий бісквіт дістати з форми і викласти на підставку для охолодження. Обрізати краї та розрізати бісквіт на 2 або 3 частини. Приготувати сметанно-вершковий крем і сироп для просочення.

Нижній корж просочити сиропом. Змастити кремом, зверху вдавити в нього вишні (можна полуницю, малину, банани, ананаси, персики). Зверху теж покрити кремом. Потім наступний корж просочується сиропом і накривається зверху. Формуємо торт і прибираємо в холодильник. Збиваємо крем під мастику. Можна його робити зі згущеного молока і вершкового масла.
Дістаємо торт. Обмащуємо боки і верх кремом під мастику.
Намагаємося, щоб поверхня була рівною, без горбів і западин. Прибираємо в холодильник до затвердіння крему. Коли він затвердіє, можна “затерти” його і остаточно вирівняти кремом. Знову прибрати в холодильник. Коли торт застиг – розкачуємо мастику.
Обтягуємо торт, починаючи розгладжувати в напрямку зверху до країв, щоб під мастикою не залишався повітря. Притискаємо боки лопаткою і відрізаємо ножем внизу надлишки. Остаточно формуємо торт. Робимо западини, що імітують дірки сиру. Ставимо відрізаний і вже готовий (менший) шматок сиру зверху на більший. Прибираємо в холодильник. Даємо злегка застигнути. На тарілку наливаємо горілку і за допомогою губки протираємо поверхню мастики, аби вона набула кольору глянцю.

Тепер займемося оформленням. З сірої мастики робимо пузатенькі тулуби для мишок. Розкачуємо тонкі ковбаски для ручок і ніжок. Гострим ножем або скальпелем робимо розрізи на лапках для пальчиків. Приклеюємо до тулуба в необхідних місцях на торті, прикріплюємо також голови. Можна розкидати по торту огризки сиру, це вже як  підкаже фантазі.

Заключний етап – пройтися змоченою губкою і пензликом (в важкодоступних місцях) по поверхні торта для глянцю і поставити його ще на декілька годин у холодильник. Усе!

Новорічна смакота неймовірної краси готова!

Найкращі новорічні рецепти читай у газеті «ЯСНО»
Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті
Індекс 76076

zakarpatpost.net