Пережив дві клінічні смерті, а тепер робить «цілющі» жилети з пластикових пляшок

Мешканці Черкас понад десять років приходять на міське водосховище купатися в жилетах із пластикових пляшок. Вони вірять, що це допоможе їм вилікувати грижі. Жилети робить 73-річний Олександр Толбатов, колишній зварювальник, а тепер – одна з головних знаменитостей міста. Олександр надсилає цілющі жилети за кордон, вчить містян правильно поводитися з річковою водою, яку називає живою, і пʼє її під час кожного купання. Кореспондентка theБабеля Ріта Дудіна поїхала в гості до Олександра й дізналася, навіщо він це робить, чим живе і що змушує людей купатися в його жилетах роками, пише популярна на Закарпатті газета «Поради здоров’я».

  • Корисна та цікава газета для всієї сім’ї

На світанку біля водосховища в Черкасах сидять рибалки в теплому одязі, а набережною пробігають люди в спортивних костюмах. О 06:35 ми зустрічаємося тут із Олександром Толбатовим. Він стрункий і підтягнутий чоловік, стоїть, розпрямивши спину, і широко посміхається; на грудях висить значок «Хочеш схуднути – запитай мене, як» і медаль «За заслуги перед містом».

Тут технічний пляж «П’ятачок», біля нього невелике приміщення «Черкаського клубу довгожителів», який заснував Толбатов у 2010 році. Скільки в ньому учасників, він не рахував, але каже, що взимку тут займаються до 500 людей. Учасники клубу приїжджають купатися перед роботою, з 07:00 до 09:00. Раніше вони перевдягалися в «пиріжковозі» та списаному газетному кіоску. У 2010 році місцевий підприємець збудував спорткомплекс, а за ним – будиночок для учасників клубу, які той арендують за 400 гривень на місяць.

Повний текст читай у газеті «Поради здоров’я»

Купи у кіоску або передплати на своїй пошті!

Передплатний індекс 89266

zakarpatpost.net