Чому в щасливої пари, яку об’єднує любов, народжуються красиві і щасливі діти

Обговорювати своє інтимне життя з кимось стороннім не завжди легко, зручно, а для когось і неприйнятно. Що подумає подруга чи як зреагує колега на зізнання, що «в ліжку» тобі не так добре, як хотілося б? Розповідає Україні молодій головний сексопатолог України, президент Асоціації сексологів і андрологів України Ігор Горпинченко.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

— Сексуальність — вроджена якість, ми її генетично «переймаємо» від батьків?

— Безумовно. Але велике значення має і виховання, в процесі якого формується особистість. Тому сексуальність має біологічне коріння — здатність до продовження роду, а ще віддзеркалює культуру і традиції суспільства, в якому людина живе.

— У якому віці починає проявлятися сексуальність? Чи можна сказати, що вона вже є у п’ятирічної дитини?

— Звісно! Якраз у цьому віці сексуальність зароджується. Я б навіть сказав, що цей процес починається в материнській утробі. Експериментальні дослідження з тваринами довели: якщо вагітній самці створювати несприятливі умови, її дитинча народжується з глибокою патологією. Те ж саме може статися з людьми, просто експериментів на людях, на щастя, ми не проводимо. Але зверніть увагу — в щасливої пари, яку об’єднує любов, народжуються красиві і щасливі діти. Нещасні сім’ї, на жаль, приводять у цей світ дітей, які не отримують енергії любові, втрачають здатність полюбити і бути коханими. Новини Закарпаття та України читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net