Site icon zakarpatpost.net

У закарпатки перед Різдвом утретє за рік розквітла різдвяна зірка. ФОТО

У Мукачеві тричі на рік цвіте сакура, а в постійної читачки газети «Закарпатські оголошення» Олени з Перечина – улюблена домашня квітка. Різдвяна зірка, або російською рождественник чи зігокактус  торік у неї цвів аж три рази, у цьому році поки що вперше. Цвітіння триває практично всю зиму, оскільки квіти, відцвітаючи, змінюють один одного. Окремо взятий бутон може протриматися до 3 діб. А чи відомо тобі, що цю квітку виведено ще в 1818 році у Англії.

Найперший вид шлюмбергери (truncata) вирощений в Європі в 1818 р, наступний (russelliana) – в 1839 р Саме з цих видів в Англії виведений новий – бакли, який зареєстрований як культура в 1852 р Та почався активний розвиток видів шлюмбергери.

Ближче до 20-го століття рослина почало втрачати свою популярність через відкриття нових і більш цікавих культур. Але вже в 1950 р розведення було відновлено і, як результат, виведено вдвічі більше сортів і гібридів. А що шлюмбергери, як ще називають різдвяну зірку,  з червоними квітами запилюються виключно колібрі. Плоди рослини не розкриваються самостійно. Призначені більше для того, щоб їх м’якоть їли птиці, звільняючи насіння для подальшого розмноження. Якщо птах, витерши дзьоб після поїдання плода шлюмбергери, залишає на гілках насіння, вони прямо там і проростуть. Надалі майже доросла рослина відпаде від гілки і приживеться в ґрунті. Більше – у газеті «Закарпатські оголошення» вже незабаром. Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net

Exit mobile version