Скільки коштує оренда житла в Україні в період зимових свят. В Ужгороді – найдешевше! ВІДЕО

Найважче знайти житло на гірськолижних курортах, а на Закарпатті місць повно.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»!

Скільки коштує оренда житла у туристичних містах України на період новорічно-різдвяних свят Скільки коштує оренда житла у туристичних містах України на період новорічно-різдвяних святУкраїнці в період зимових канікул подорожують немало. Цьогоріч у подорож вирушили на 15% більше, ніж торік. Скільки вартує житло у найбільш туристичних містах України, якщо бронювати просто зараз, та й чи є з чого вибрати, дослідила ТСН.

На новорічно-різдвяні свята Львів запланував прийняти понад 300 тисяч туристів. І в середмісті нині вільно пройтися забава не легка. Тут ярмарки до ночі. Люди святкують і смакують, різні страви. У Львові на одну ніч для двох доведеться викласти гривень 600-800 мінімум.

На популярних сайтах залишилося з десяток апартаментів на 5 зірок, близько тридцяти на 3 зірки, і з півсотні хостелів. У ціновій політиці, якщо й зросли, то в межах 10 відсотків. Найбільш бюджетними є хостели. Що ж до більш вартісних, то таких готельних номерів лишилось одиниці.

У святкові обійми готовий прийняти туристів і Київ. Тут вільних апартаментів десь у двічі більше, ніж у Львові. До того ж, вони і дешевші гривень на 100-200, якщо говорити про бюджетні варіанти.

Є такі серед квартир із подобовою орендою. Ближче до центру міста. Найбільше затребувані родинами із дітьми, каже керівник агенції з нерухомості Юлія Смірнова. Ціни, як не дивно, майже ті, що й кілька місяців тому. Завантаженість столиці близько 60%, тоді як Львів мало не тріщить від туристів.

Найпопулярніше взимку житло в центрі Одеси, поближче до святкових розваг, міських пам`яток та ярмарку. Ціни до різдвяно-новорічних свят не піднімали. Щоправда, перевагу віддають тим, хто бронює апартаменти щонайменше на три доби, краще – на п’ять. Ціна стартує від п’ятисот гривень за добу.

Серед тих, хто винаймає житло, у середмісті багато іноземців. На узбережжі взимку вибирають переважно люксові апартаменти з інфраструктурою та басейнами. Вікна на море і на двох коштує близько п’яти тисяч гривень. І, хоча це дорожче за житло в Європі, тут чи не все розкуплено: бронюють за кілька місяців.

Що ж до Карпат із гірськолижними курортами, там бронювати найскладніше. На зараз номерів майже немає. В той час як найбільш вільні напрямки – Закарпаття та котеджні будиночки понад Дніпром у Черкасах і Запоріжжі. Головне, радять туроператори, користуватися лише перевіреними для бронювання житла ресурсами.

Найважче знайти житло на гірськолижних курортах, а на Закарпатті місць повно.

В Ужгороді зараз невисока. Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», подобова оренда квартир в столиці Закарпаття майже не змінилася на свята.

Зняти подобово квартиру можна навіть за 400 гривень. Щоправда, у середньому така послуга обійдеться в 600-650 гривень. Є також квартири й по 1000 гривень – у центральній частині, наприклад, на Петефі. але, для прикладу, на проспекті Свободи, або в районі залізничного вокзалу можна знайти й бюджетний варіант – за 300-350 гривень.

Готелі – від 460 гривень за добу. Зняти ліжко можна взагалі за 180 гривень. Ніч у найдорожчому готелі міста обійдеться в 2700 гривень.

Більше позитивних новин читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net

https://www.youtube.com/watch?v=iaqLruuFdNc