Закарпатцям пропонують скуштувати смачні квіти

Обмежень у вживанні їстівних квітів практично немає. Виняток становлять люди, у яких алергія на квітковий пилок. Їм від таких ароматних страв краще утриматися.

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашея кулінарія»!

Всім іншим можна без побоювань додавати квіти в салати, до м’ясних страв, декорувати ними десерти і торти. «Переїсти» квітів не можна. Під час приготування таких страв варто врахувати кілька моментів.

По-перше, у всіх квітів різний смак і аромат: одні на смак нейтральні, інші кислуваті, треті можуть гірчити. Аромат у них теж виражається неоднаково. Це слід враховувати, продумуючи страву – смак і аромат квітів повинні гармоніювати з іншими компонентами. По-друге, потрібно знати, як правильно «подати» квіти в страві. Деякі квітки можна їсти повністю. Наприклад, квітки фіалки або бегонії: у них немає бутона як такого. А у чорнобривців  слід брати тільки пелюстки: у цієї рослини жорсткий і дуже гіркий бутон. По-третє, важливо пам’ятати, що квіти – це продукт, який швидко псується. Термін їх зберігання – 7 днів. Більше про їстівні квіти, а також оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс 68339. zakarpatpost.net