Про Різдво, математику та любов закарпатців до свят

Давно хотів узятися за цю тему, але розумів, що вона не на часі. Хоча підсвідомо більшість людей уже давно готові думати у відповідному напрямку, але ще кілька років тому не було сили, яка готова була б виконати роль реформатора у світовій християнській системі, пов’язаній із святами та із датами, що їх ми відзначаємо, орієнтуючись на два календарі, один із яких – юліанський – світ давно здав у макулатуру як такий, що вже віджив своє і не використовується ніде і ніким.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Тобто до цього часу не було церковної організації, яка би виконала місію зміни усталеного, але явно застарілого порядку процесів і речей у світовому масштабі. Тепер така організація є – це Українська православна церква. Спільно з Українською греко-католицькою церквою, а між цими церквами є повне порозуміння, на моє тверде переконання, справу можна починати. Бо в релігійних процесах справи робляться неспішно, обмірковано і планомірно. Звісно, не за один рік.

А тепер, щоб мене бува не звинуватили у єресі і не спалили на публічному вогнищі злих язиків, хочу процитувати авторитетного церковного чоловіка, думка якого визріла і опирається на глибинні знання справи. Тобто побудована вона, ця думка,«на камені, а не на піску». Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net