Site icon zakarpatpost.net

Про Різдво, математику та любов закарпатців до свят

Давно хотів узятися за цю тему, але розумів, що вона не на часі. Хоча підсвідомо більшість людей уже давно готові думати у відповідному напрямку, але ще кілька років тому не було сили, яка готова була б виконати роль реформатора у світовій християнській системі, пов’язаній із святами та із датами, що їх ми відзначаємо, орієнтуючись на два календарі, один із яких – юліанський – світ давно здав у макулатуру як такий, що вже віджив своє і не використовується ніде і ніким.

Тобто до цього часу не було церковної організації, яка би виконала місію зміни усталеного, але явно застарілого порядку процесів і речей у світовому масштабі. Тепер така організація є – це Українська православна церква. Спільно з Українською греко-католицькою церквою, а між цими церквами є повне порозуміння, на моє тверде переконання, справу можна починати. Бо в релігійних процесах справи робляться неспішно, обмірковано і планомірно. Звісно, не за один рік.

А тепер, щоб мене бува не звинуватили у єресі і не спалили на публічному вогнищі злих язиків, хочу процитувати авторитетного церковного чоловіка, думка якого визріла і опирається на глибинні знання справи. Тобто побудована вона, ця думка,«на камені, а не на піску». Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net

Exit mobile version