Розвіюємо кулінарні міфи. Чому не треба промивати макарони

Щоб усі страви виходили смачними, необов’язково присвячувати цьому весь вільний час. Досить підходити до готування з душею і постаратися уникати типових помилок. То ж чого не слід робити у процесі приготування?

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Тушкувати помідори упереміш з іншими овочами. У томатах міститься кислота, яка уповільнює процес приготування інших овочів. Починати підготовку краще з цибулі, моркви та болгарського перцю, а потім додавати помідори, пише Укрінформ.

Промивати макарони. Що найголовніше в пасті? Так, насичений смак макаронів, просочених томатною пастою. Промиваючи макаронні вироби, ви змиваєте з поверхні крохмаль, завдяки якому томат краще вбирається. До речі, необхідність промивати макарони відпаде, якщо купувати якісні вироби. Завжди читайте склад перед покупкою.

Солити бульйон у перші хвилини приготування. Якщо посолити рідку страву на початку приготування, то будьте впевнені – вона вже пересолена. Краще додати сіль у кінці, коли варити бульйон залишилося недовго. Тоді кількість солі на кількість рідини не зміниться.

Робити пюре з картоплі блендером. Замість пюре з блендера ви дістанете щось схоже на клейстер. Краще дотримуватись старих технологій і розім’яти відварену картоплю виделкою, товкачкою або вінчиком.

Додавати занадто багато начинки в піцу. Так вийде, безсумнівно, апетитно. Але, швидше за все, доведеться ловити падаючі інгредієнти. Та й тісто навряд чи встигне пропектися.

Різати заздалегідь цибулю. Цибулю слід додавати у страву тільки що нарізаною. Справа в тому, що і без того гіркий овоч через деякий час після шинкування гірчить.

Гасити оцтом соду. Потрібно поступити таким чином: соду додати в сипучі складові випічки (наприклад, борошно), а тим, чим ви її хотіли погасити в ложці (чи то пак лимонний сік, мед, наприклад) додати в рідкі складові випічки (яйця, розтерті з цукром). Причому робити все це потрібно негайно, тобто спочатку просіяне !! борошно змішайте з содою. І ще одна деталь: якщо у вас у тісті вже створене кисле середовище, тобто там є такі складові, як сир, мед, лимонна кислота, кефір, просто додайте туди соду, нічого не вигадуючи більш.

Ставити картоплю пекти відразу після чистки. Замочіть картоплю в прохолодній воді приблизно на годину. Без зайвого крохмалю запечений овоч буде смачнішим.

Обсмажувати цибулю і моркву одночасно. Для приготування цибулі потрібно більше часу. Тому його кладіть у сковороду раніше. Як тільки цибуля стане прозорою, сміливо додавайте моркву. Так овочі прожаряться рівномірно. Більше новин про Закарпаття та Україну  читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net