Звідки в Ужгород прийшла традиція страхувати своє кохання

На пішохідному мості в Ужгороді днями з’явилося романтичне зізнання у коханні.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

А знаєте, для чого там вішають замочки? Першими почали так робити серби. Все почалося з того, що у маленькому курортному містечку жили парубок Рельян та його дівчина ім’я Нада. Хлопця відправили на війну і Нада мала надію, що він повернеться назад, але доля склалася інакше. Він покохав іншу і додому не повернувся. Вона була приголомшена і померла молодою з розбитим серцем.

Після такої історії всі дівчата міста вирішили застрахувати своє кохання. Вони скуповували замки, писали  на них своє ім’я та коханого і вішали замок на мосту, де клялися у вічній любові Нада та Рельян. Замки досі вішають на мосту, а ключі від них відправляють на дно річки.

Ужгородці не виняток. А нещодавнє зізнання: «Душею й серцем я навіки залишусь лиш з тобою» та «Кицю! Люблю тебе! Не забувай! І завжди щиро! Посміхнися» є дуже зворушливими. Вони не лише цій дівчині, але й усім перехожим, у тому числі й інформатору газети «Закарпатські оголошення»,  із самого ранку підняли настрій. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net