Site icon zakarpatpost.net

Батько відмовився від хворого сина майже одразу після народження

А потім із чоловіком сталося те, на що він аж ніяк не чекав

Віруня – наша сусідка. Вона через три хати від нас живе. Важко їй, бо батько відмовився від її сина майже одразу після народження. Хлопчик народився із дуже короткими ручками.

Тато малюка навіть аліменти не хотів платити. Ховався по заробітках. І Віруня сама з малим мучилася. На роботу його з собою брала. Вона швачкою працювала. Малого у візочок – і на роботу.

Віруня інтернатська. Батьків позбавили прав на дитину через пияцтво. Скоро й вони померли. Але бабуся її забрала з інтернату, коли їй було десять років. Трохи вона зазнали родинного тепла. І от бабуся померла, і Віруня сама, як палець, залишилася. Нікого з родичів немає в неї. А якщо і є, то не дуже хочуть родичатися. А Віра не сміє до них у гості набиватися. Набачилася вже жорстокості та байдужості по самі вінця. Краще вже не ранити себе зайвий раз.

Якось на вокзалі познайомилася вона з Андрієм. Сталося це зовсім випадково, допоміг він дівчині важкі сумки зняти з автобуса. А потім запропонував додому провести. Віра погодилася.

Розговорилися вони. Віруня про своє розповіла. А Андрій, як він стверджував, теж сирота. Мама в нього під час пологів померла. А тато мачуху до хати привів. І на заробітках його придавила купою цегли. Так і не вийшов із того важкого стану. Тож Андрієві треба було йти з хати, щоб не чути прокльоні мачухи. І вчитися заробляти на прожиток самому. Тому він у Польщу подався, на заробітки. Його товариші додому на Великдень та Різдво приїжджають, до своїх рідних. А він по знайомих тулиться ті кілька днів. А потім – знову на заробітки.

Якраз це напередодні Різдва було, коли він з Вірою зустрівся. Залишився в неї на ті кілька днів. І вирішили вони одразу побратися. Аж ось вони й скромне весілля влаштували. Всі на нашій вулиці раділи за них. Сирота сироту більше зрозуміє, як хтось інший. Та й, слава Богу, хатинка в них є. Будуть потроху ґаздувати. Головне, що молоді, здорові, трудящі, та й люблять одне одного. Чого ще бажати в їхньому віці? Тільки працюй та живи! Повний текст читай у газеті «ЯСНО». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 76076 zakarpatpost.net

Exit mobile version