Унікальна вода біля закарпатського замку здатна зцілювати суглоби

Біля Невицького замку є унікальне джерело, з якого протягом багатьох років тече срібна вода

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

В народі його називають джерелом Вагнера. колись вода била ключем із-під землі і стікала гірським схилом. Згодом воду пустили в трубу і біля самого підніжжя гори зробили бювет. Туди ходили набирати води мешканці  Ужгорода та навколишніх сіл, а також часто – туристи втамовували спрагу.

Протягом років вода текла струменем і нею користувалися всі, хто мав бажання. Біля джерела часто можна було побачити черги. З часом, буквально кілька років тому, вода вже не текла, а лише накрапала з труби. Аби набрати склянку, потрібно було почекати десяток хвилин, а то й більше. Зараз вода не тече зовсім. Можливо, забилися труби, можливо вона знайшла інший вихід. На жаль, цим питанням ніхто не займається. А шкода, бо вода не проста, а антибактеріальна і цілюща.

За словами місцевих, вода була дуже чистою, смачною, та мала після себе трохи терпкуватий післясмак. Усе це через те, що вона містить у собі корисні компоненти.Також кажуть, що взірці здавали на аналізи і їхні результати засвідчили, що у воді міститься кислота, яка входить до складу змазки суглобів людини. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net