Коли на Закарпатті з’являться гарні цікаві фонтани

На Закарпатті катастрофічно не вистачає гарних фонтанів. Єдиний в Ужгороді на площі Народній є цікавим і сучасним. Він приваблює туристів, у ньому влітку купаються діти і фотографуються закохані пари.

Ще один фонтан, вартий уваги є у Виноградові. Його встановили також лише кілька років тому і його автором є відомий скульптор із Ужгорода Михайло Колодко. «Сільвіка», що топче ногами виноград,  ідеально прикрашає невелике закарпатське містечко і перетворює центр на цікавий, європейський.

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Мукачево гарних фонтанів не має. Загалом штучні водограї там є, але всі вони для сучасного міста застарілі і повівають радянщиною.

У Хусті три нові фонтани, але без жодної цікавої родзинки.

Найбільше фонтанів не вистачає столиці Закарпаття. Найстрашнішим із усіх водограїв Ужгорода є басейн перед мерією. Його навіть планувалося під час реконструкції площі Поштової замінити на клумбу і замість великого корита встановити щось на зразок струменів із тротуарної плитки як перед ОДА. Однак проєкт чомусь не реалізували.

У цьому плані Ужгороду варто повчитись від інших міст. Навіть у наполовину меншому Дрогобичі, що не є обласним центром є набагато кращі фонтани. Наприклад, нещодавно там відкрили справді цікаву композицію – «Закохана пара під дощем». Фонтан складається з фігур двох людей, які обнявшись, стоять під струменями води, яка стікає парасолькою, якою нібито закриваються хлопець і дівчина.

Інформатор газети «Закарпатські оголошення» побував днями у Дрогобичі і насолодився красою нової оздоби міста у сусідній області. Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net